MENIU

PROGNOZA METEO 15 martie

Astăzi, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la mijlocul lunii martie, cu valori termice preponderent negative la prima oră şi brumă, local în nord, centru, est şi sud-est şi pe spaţii mici în rest.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării. Trecător vor fi precipitaţii slabe: ninsori, pe arii relativ extinse la munte, precipitaţii mixte, local în zona subcarpatică şi în regiunile nordice şi mai ales ploi, local în vest şi pe spaţii restrânse în rest.

În regiunile intracarpatice, cu totul altă vreme faţă de ieri: fără soare, local cu precipitaţii slabe, mixte în Maramureş, nordul Crişanei si al Transilvaniei si ploi in restul regiunilor, cu ninsori la munte si cu maxime mai mici: sub 10 grade până la 4-5 grade in depresiunile din estul Transilvaniei.

În sud, foarte puţin soare si precipitaţii slabe mixte local în zona subcarpatică şi izolat ploi slabe în restul zonei. Maxime sub mediile multianuale, de la 6 grade la Buzău, Ploieşti şi Pitesti pâna la cel mult 10 grade la Giurgiu si Drobeta Turnu Severin.

În Dobrogea, vreme închisă cu ploi slabe răzleţe şi rece, cu doar 6 grade maximele la Tulcea si Constanta.

În Moldova, ploaie, lapoviţă şi ninsoare in partea de nord şi ploi răzleţe în restul regiunii, fără însă să se acumuleze cantităţi insemnate de apă. Rece si aici, de fapt cea mai rece dintre regiunile ţării, 4 grade maxima la Suceava, 5 la Iasi si Bacau, 6 la Galati.

În Capitală, dimineaţa, la periferia oraşului vor fi condiţii de brumă. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Pe parcusril zilei trecător, este posibil să cadă câţiva stropi de ploaie. Maxima va fi de 6...8 grade.