MENIU

PROGNOZA METEO pentru trei zile. Vremea se încălzeşte uşor, VÂNTUL rămâne puternic

<p>Prognoza meteo pe două săptăm&acirc;ni</p>

Joi vremea se menţine apropiată de regimul termic normal al acestei perioade în est şi în sud-est, dar va fi caldă în rest. Cerul va fi în general variabil, iar norii se vor aduna temporar în nordul, nord-estul şi centrul ţării. Va ploua, dar slab cantitativ, în Maramureş şi pe arii mai restrânse în Moldova, în nordul Crişanei şi al Transilvaniei. Vântul va sufla cu putere în regiunile vestice, în cele estice şi în zona montană înaltă. Temperatura va creşte puţin faţă de ieri, astfel încât valorile termice ajung la amiază la 8...9 grade în Delta Dunării şi aproximativ 22 de grade în Banat.

PROGNOZA METEO BUCURESTI

Şi în Bucureşti vremea se menţine apropiată de normalul termic al perioadei, dar se mai încălzeşte uşor. Astfel, de la cele 4...5 grade din zori, la prânz ne aşteptăm la 16...17 grade. De dimineaţă soarele urcă din nou pe cer,  la datorie, aşa că vom avea aparte de o nouă zi plăcută de primăvară.

PROGNOZA METEO MUNTE

La munte, vremea se încălzeşte uşor, astfel încât valorile termice se apropie de cele normale la acestă dată: 14 grade vor fi la Stâna de vale, 12 la Păltiniş, 11 grade la Predeal şi 9 la Sinaia şi la Semenic. Aspectul schimbător al vremii se menţine şi astăzi, astfel că norii se adună temporar şi va ploua slab pe arii restrânse în Munţii Apuseni, în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali şi doar izolat în celelalte masive. Din când în când vântul va sufla tare în zonele înalte.

PROGNOZA METEO REGIUNI

În regiunile intracarpatice urmează o zi plăcută de primăvară – chiar dacă prin Maramureş, nordul, Crişaniei şi în Transilvania se mai adună norii şi trecător plouă slab. Temperaturile cresc uşor, astfel că, la amiază vor fi 22 de grade în Timişoara, 21 de grade în Oradea, 19 grade la Târgu Mureş şi 16 grade la Braşov. Vântul este mai insistent îndeosebi în Banat.

Ziua se anunţă în general frumoasă şi în sudul ţării. Razele soarelui vor străbate printre nori, iar ploi slabe mai sunt posibile în zona de munte. Vântul va sufla de la slab la moderat. Temperatura creşte uşor faţă de ieri, astfel încât în Craiova şi Piteşti vor fi 15...16 grade, ba chiar la Târgu Jiu 18 grade.

În Dobrogea, chiar dacă ziua a început cu cer mai mult noros, până la amiază va deveni treptat variabil. Şanse de ploaie nu prea sunt, dar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Maximele termice sunt modeste – numai 10 grade în Constanţa şi 12 grade la Tulcea.

În Moldova temperatura creşte mai mult ca ieri. La amiază vor fi valori în limite normale pentru o zi de 3 aprilie. Vor fi 12 grade în Galaţi şi Iaşi, 13 grade în Bacău şi 11 la Pitra Neamţ şi Suceava. Cerul va fi înnorat şi pe arii restrânse vor mai fi ploi de scurtă durată, iar vântul e sprinten pe tot parcursul zilei.

PROGNOZA METEO PENTRU 2 ZILE

Vineri, vreme caldă, în special în vestul, centrul şi sudul ţării. Astfel, la amiază termometrele vor indica între 13 grade la Suceava şi 24 de grade la Giurgiu. Peste zi soarele predomină şi numai prin nordul, centrul şi nord-estul ţării mai apar şi nori şi din loc în loc va ploua slab şi trecător. După lăsarea serii va începe să plouă în regiunile sudice, sud-vestice şi centrale, iar pe crestele montane ar putea să mai cadă lapoviţă. Vântul se intensifică - la început în zona Moldovei - iar noaptea şi în jumătatea de sud a ţării.

În capitală, vineri va fi o zi frumoasă şi caldă pentru această dată, cu o maximă de 22...23 de grade. Noaptea, vântul se intensifică, norii se adună temporar şi sunt condiţii să plouă slab.

Sâmbătă vremea se va răci cu peste 10 grade în unele regiuni! astfel că regimul termic trece SUB cel normal al datei, în special în regiunile extracarpatice. Întâlnirea masei de aer rece cu cea caldă şi umedă ce vine din zona mării mediterane, înseamnă ploi în partea de sud şi de sud-vest a ţării. Sunt ploi temporare şi în general slabe şi vânt în rafale – ce va accentua şi mai mult senzaţia de rece. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali precipitaţiile vor fi mixte. În restul ţării norii se mai împrăştie şi numai izolat va mai ploua slab. La amiază vor fi doar 8 grade la Alexandria şi Constanţa, cu ploaie şi vânt, în timp ce la Oradea se vor atinge 18 grade, sub un soare generos.

Sâmbătă, în capitală răcirea va fi accentuată. La amiază nu vor fi mai mult de 10...11 grade. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, iar vântul va fi insistent.