MENIU

Temperaturi de 18 grade! Prognoza meteo pe trei zile

O zi caldă pentru această dată, deşi temperatura aerului va marca o scădere faţă de ieri, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei în centrul, estul şi sud-estul ţării, iar spre diseară şi în vest, unde izolat va ploua slab. 

Vântul sufla temporar intens la munte şi, la cote mai reduse, local în Crişana, Oltenia şi regiunile sud-estice. Temperaturile maxime în după-amiază se vor încadra între 7 grade în estul Transilvaniei şi 16 grade in Oltenia. Presiunea atmosferica va creşte joi mai accentuat în regiunile estice decât în rest, însă chiar şi aşa rămâne mai scăzută decât ar fi normal.

Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi noaptea, când izolat, mai ales în Carpaţii Occidentali, va ploua. În zona înaltă vor fi fulguieli trecătoare. Vântul va avea intensificări temporare. Valorile termice, deşi în scădere uşoară, vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă.

Vineri, vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării (Giurgiu 18). Cerul va fi variabil spre senin, exceptând nord-estul țării, unde în timpul zilei vor fi unele înnorări și izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, iar la cote mai reduse, local în Banat, Oltenia și Moldova. Dimineața, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

În Bucuresti, vreme frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată, cer mai mult senin, şi vânt slab până la moderat. Dimineata vor fi 2..4 grade, iar la amiază, mai cald decât joi, 16-17 grade.

Sâmbătă, tot o zi frumoasa si foarte caldă, cu maxime peste 10 grade în aproape toata ţara -până la 19 grade la Giurgiu. Cerul va fi variabil. Vântul va avea unele intensificări la munte, precum și în regiunile vestice și estice. În zonele joase de relief, mai ales din sud și est, local se va semnala ceață.

În Bucureşti, sâmbătă, vremea se va menține frumoasă și deosebit de caldă, cu cer mai mult senin, vânt slab și moderat. Dimineata vor fi condiții de ceață, si 1…3 grade Celsius, iar pana la amiaza mercurul va urca în termometre pana la 18 grade! 

Mai multe articole despre:
meteo previziuni 2 martie