MENIU

Zăpadă viscolită la munte! Prognoza meteo pe trei zile

Vremea va fi rece pentru această dată, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade înMoldovaşi 13 grade în Crişana şi vestul Transilvaniei. Cerul va fi mai mult noros în partea de sud-vest a ţării, unde local va ploua în general slab cantitativ. În restul ţării, înnorările vor fi temporare, iar ploile izolate. La munte, cu precădere în Carpaţii Meridionali se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în partea de sud-est a ţării. Pe arii restrânse în nord şi centru şi izolat în rest se va semnala brumă, iar pe spaţii mici în zonele joase de relief va fi ceaţă.

În Capitală, o vreme deosebit de rece pentru această dată. Condiţiile de ploaie vor fi reduse. Temperatura maximă va fi de 9...10 grade.

La munte valorile termice vor marca o scădere şi vor caracteriza o vreme rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, unde local se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul zonei montane astfel de precipitaţii se vor semnala numai izolat şi trecãtor. Vântul va avea unele intensificări, mai ales pe creste. Noaptea şi dimineaţa, pe arii restrânse pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă.

 

Vineri, vremea se va menţine rece pentru această dată, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade la Pitesti si Galaţi si 12 grade laTimisoara. În sud si partial în centru, cu totul izolat vor fi ploi slabe sau burnită, în timp ce în restul ţării cerul va fi temporar noros.

Seara, treptat se va înnora în nordul ţării si va începe sa ploua. La munte, precipitaţiile vor fi si sub formă de lapovită si ninsoare. Pe arii restrânse în nord şi centru şi izolat în rest se va semnala brumă, iar pe spaţii mici în zonele joase de relief va fi ceaţă.

În Capitală, vremea se va menţine deosebit de rece pentru această dată. 3-5 grade dimineata şi în jur de 9 grade la amiază.

 

Sâmbătă în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în cele sudice si sud-estice valorile termice vor marca o creştere. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7-8 grade în depresiunile transilvane si 15 grade la Timisoara şi Drobeta Turnu Severin, izolat şi 16 grade în sud-vest. Temporar va ploua slab pe arii restrânse în Moldova, Maramures si Transilvania si izolat în Muntenia si Dobrogea. La munte vor fi mai ales ninsori dar trecător va fi lapovita si ninsoare si în Maramures, estul Transilvaniei si nordul Moldovei. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, iar pe crestele înalte de munte va sufla tare, viscolind si spulberând ninsoarea.

În Bucureşti, vremea se va încălzi. 1-3 grade dimineata si in jur de 14 grade maxima zilei. 

Mai multe articole despre:
Bucureşti meteo prognoză meteo regiuni