MENIU

Lapoviţă şi ninsoare la munte! Prognoza meteo pe trei zile

Maximele vor marca scãdere accentuatã, cu precãdere în partea de vest şi nord-vest a ţãrii, astfel incat putem spune ca vremea va deveni rece pentru aceastã datã, chiar deosebit de rece în Moldova. În prima parte a zilei cerul va fi noros şi va ploua în majoritatea regiunilor, dar dupa amiaza aria precipitaţiilor se va retrage cãtre jumãtatea de est a ţãrii şi cerul se va limpezi treptat în vest şi nord-vest. Cantitãţile de precipitatii vor depãşi si maine, local, 10 l/mp şi izolat 20 l/mp, îndeosebi în zona montanã, precum şi nord-est şi centru. Cetre searã, la altitudini mai mari în nordul Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi nu mai mult de 14 grade, cu cele mai coborâte valori în nordul Moldovei.

In Bucuresti, continuam seria zilelor mohorate, si reci -le-am pierdut sirul! Ploua temoporar, iar vântul va sufla slab şi moderat. De la cele 8...9 grade din zori, pana la amiaza daca mai castigam doua-trei grade, asadar 9...10 grade maxima astazi in capitala.

La munte astazi, o zi intunecata si rece, cu precipitaţii pe arii extinse. La noapte insa, ele se vor restrânge ca arie şi nu vor mai fi la fel de intese. diminua în intensitate. Vorbim in principal despre ploi, dar în Carpaţii Orientali şi la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali, în a doua parte a zilei, precipitaţiile se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare. Cantitãţile de apã vor depãşi local 10...15 l/mp şi izolat 25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe creste. 

Joi, vreme rece pentru această dată, chiar deosebit de rece, local, în regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade la Suceava si Piatra Neamt şi 12 grade la Satu Mare, Baia Mare si Cluj, izolat poate si 13 grade in aceasta parte de nordvest a tarii. Cerul va fi mai mult innorat in sud-vest, unde local vor mai acdea ploi, dar slabe. În restul ţării înnorările vor fi temporare, iar ploile izolate. La munte, cu precădere în Carpaţii Meridionali vor fi precipitaţii îndeosebi sub formă de lapovită si ninsoare. Vântul va avea unele intensificări la munte, dar şi în partea de sud-est a teritoriului. Ceata bineinteles nu lipseste nici acestei dimineti de octombrie.

In Bucuresti nu vedem soarele nici maine -tot o zi innorata si rece, cu ploaie slaba, trecatoare si vânt moderat. In zori 6-7 grade, la amiaza nu mai mult de 10.

Vineri, o zi mai rece decât în mod obisnuit la sfârsit de octombrie, cu maxime cuprinse intre 7 grade, la Miercurea Ciuc si Tirgoviste, si 12 grade la Timisoara si Drobeta. Innorările vor fi mai persistente în sud si partiale în centrul tarii, unde izolat vor mai cadea ploi slabe sau burnită, în timp ce în rest cerul va fi temporar noros. Seara se va innora din nou în nordul, centrul si nord-estul tării si va incepe sa ploua. La munte, precipitaţiile vin si sub formă de lapovită si ninsoare, iar vântul va sufla intens.

In Bucuresti o tinem tot intr-o innorare, astfel ca nici temperaturile nu se schimba... 6-7 grade vineri in zori, dimineata si in jur de 10 grade la amiaza. 

Mai multe articole despre:
munte Bucureşti prognoză meteo regiuni