MENIU

Vreme periculoasă: va fi polei! Prognoza meteo pe trei zile

Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade. Se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în sud-est, ninsori în nordul şi centrul Moldovei şi în zonele montane şi submontane şi mixte în celelalte regiuni.

Pe arii restrânse, cu precădere în orele dimineţii, vor mai fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est şi în sud. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 3 grade, mai ridicate pe litoral, spre 6 grade.

În Capitală, vremea va fi în general închisă. Ziua vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar spre seară, trecător, lapoviţă sau fulguieli. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

La munte vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade. Mai ales în cursul zilei va ninge în cea mai mare parte a zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Va fi -1 grad la Paltinis şi 10 cm stratul de zapada, -1 grad la Predeal si 8 cm stratul de zapada, -5 grade la Semenic si 4 cm stratul, -3 grade la Sinaia si 33 de cm stratul de zapada, ...la Arieseni cu 25 de cm stratul de zapada si -7 grade pe Ceahlau Toaca si 15 cm de zapada.

Vineri, valorile termice diurne vor fi putin peste cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade la Miercurea Ciuc şi 7 grade la Reşiţa şi Drobeta Turnu Severin. Doar izolat în regiunile nord-vestice şi la munte vor fi precipitaţii slabe mai ales sub formă de ninsoare şi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, unde trecător va spulbera zăpada. În zonele joase de relief izolat se va semnala ceaţă.

În Capitală, -3…-1 grad dimineata şi la amiază, 3…4 grade.

Sâmbătă local vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie în vest, mixte în nord şi centru si mai ales ninsori la munte. Izolat se va produce polei. Temperaturile maxime, mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile vestice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte, se vor încadra între –1 grad la Focsani şi 11 grade la Reşiţa. În zonele joase de relief, dimineaţa, local se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, dimineaţa, în jur de –6 grade şi condiţii de ceaţă şi la amiază, in jur de 2 grade.