MENIU

Nu scăpăm de vreme mohorâtă! Prognoza meteo pe trei zile

Cerul va fi temporar noros şi va ploua local la munte şi în sud-est, mai ales în prima jumătate a zilei, pe arii restrânse în regiunile nordice, centrale şi cu totul izolat în rest. Pe crestele montane înalte, trecător, vor mai fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în Oltenia, Moldova, zona montană şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 17 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

În capitală, dimineata 8...10 grade. Vor fi condiţii de ploaie in prima parte a zilei. Temperatura maximă va fi de 14...15 grade.

La munte cerul va fi temporar noros şi, mai ales în cursul zilei, local vor cădea precipitaţii, în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie, iar pe creste, trecător, şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe parcursul zilei. Vor fi 6 grade la Paltinis şi Predeal, 4 la Semenic, 5 la Sinaia, 7 la Stana de Vale, 0 pe Ceahlău Toaca.

Joi, maximele vor fi cuprinse între 10 la Miercurea Ciuc şi 15 grade frecvent în zonele de şes (Timişoara, Reşita, Deva, Călăraşi, Buzău, Brăila, Focsani, Bacau), izolat poate şi 16 grade. În regiunile sudice şi sud-estice, iar aria ploilor va fi în extindere, mai ales spre seară. Izolat se pot cumula cantităţi de apă mai importante. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi numai izolat este posibil să plouă slab. Vântul va avea unele intensificări pe litoral.

În Capitală, dimineaţa, 6-8 grade şi la amiază, cel mult 14-15 grade, valori apropiate de cele normale pentru această perioadă. Va ploua, cu precădere seara.

Vineri valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii octombrie în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime, peste 10 grade în toată ţara, ajung la 16 grade la Reşita. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, îndeosebi în prima parte a zilei în regiunile sudice, unde pe arii restrânse va mai ploua. Vântul va avea unele intensificări pe litoral. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, dimineaţa, 8-9 grade şi maxima zilei, în jurul valorii de 15 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei când este posibil să plouă slab.

Mai multe articole despre:
Bucureşti meteo temperaturi prognoză meteo regiuni