MENIU

Vremea va fi răcoroasă! Prognoza meteo pe trei zile!

Vremea se va menţine răcoroasă în regiunile intracarpatice, în timp ce în restul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii septembrie.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17...18 grade în Maramureş, estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 26 de grade în Muntenia şi sudul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice şi la munte, iar în prima parte a zilei şi în estul extrem, zone unde doar izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări la munte şi izolat în restul ţării.

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice datei. 12 -13 grade dimineata si 25...26 de grade la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

La mare, cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiaza şi seara când vor fi condiţii pentru averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime, normale pentru data din calendar, vor fi cuprinse între 23 şi 26 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 22 şi 24 de grade.

La munte, vremea se va menţine răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi doar izolat ploi slabe, în special în Carpaţii Orientali. Vântul avea unele intensificări pe creste. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele de ieri. Vor fi 13 de grade la Predeal şi Stâna de Vale, 12 la Sinaia, 11 la Păltiniş şi Semenic şi 6 grade pe vf. Toaca din Ceahlău.

În regiunile intracarpative vremea este în general frumoasă chiar dacă în Maramureş, nordul Crisanei si al Transilvaniei izolat pot fi ploi slabe, trecatoare. Maximele se menţin sub mediile multianuale ale datei, predominant sub 20 de grade, pornind de la 17 în Baia Mare si Miercurea Ciuc. Cel mai cald, 21 de grade la Timisoara si Deva.

În sud, vreme predominant frumoasă şi plăcut sub aspect termic. La amiază vor fi valori în general intre 23 si 26 de grade, cu cele mai mari in Lunca Dunării.

În Dobrogea, in prima parte a zilei mai pot fi izolat ploi slabe scurte dar apoi soarele predomină. 25 de grade maxima la Tulcea si 24 la Constanta. Izolat dimineaţa, condiţii de ceaţă.

Vreme în general frumoasă şi în Moldova cu toate că în partea sa nordică, izolat şi trecător mai plouă slab. Răcoare în nordul regiunii, 18-20 de grade şi maxime plăcute, normale dealtfel, in centru si sud, intre 22 si 25 de grade.

VREMEA PE 2 ZILE
Marţi,  vremea va fi în continuare răcoroasă în vestul şi în nordul ţării, în timp ce în restul teritoriului regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor obişnuite pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17...18 grade în nordul extrem la Suceava şi 26...27 de grade în partea sudică a ţării la Giurgiu. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul ţării unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va avea intensificări la munte. Dimineaţa, izolat se va semnala ceaţă.

În Capitală, 12-13 grade la primele ore ale zilei, poate mai puţin în zona preoresenească şi 26...27 de grade la amiază.

Joi vremea va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade în nordul Moldovei la Suceava şi 27 de grade în Muntenia la Giurgiu şi Călăraşi şi vestul Dobrogei. Vântul se va intensifica spre seara in sud-vestul si sudul teritoriului, precum şi la munte.

În Bucureşti, maxima va ajunge la 25...26 de grade. Cerul se va înnora treptat spre seara iar vintul va deveni moderat.