MENIU

VREMEA tot mai urâtă! PROGNOZA METEO pe trei zile

<p>VREMEA tot mai ur&acirc;tă! PROGNOZA METEO pe trei zile</p>

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi temporar noros şi vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ploaie în regiunile centrale, vestice, nordice şi pe arii restrânse în rest. La munte vor fi si lapovite si ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în vestul, sud-vestul, centrul ţării şi la munte, iar pe creste, mai ales seara va spulbera sau va viscoli zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 14 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă, cu precădere în zonele joase din sud şi sud-est.

BUCURESTI În Capitală, cerul va fi temporar noros. Dimineaţa temperatura va fi în jur de 0 grade si se va semnala ceaţă. Temperatura maximă va fi de 9...10 grade.

MUNTE 

La munte cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii. Ziua vor fi mixte în nordul Carpaţilor Orientali şi mai ales ploi în restul zonei montane, dar noaptea vor predomina ninsorile peste tot. Vântul va avea intensificări, iar la altitudini mari va deveni tare, viscolind sau spulberând zăpada. Valorile termice vor fi în scădere: 6 grade la Predeal, 5 la Sinaia şi Păltiniş, 4 la Stâna de Vale, 1 grad la Semenic şi minus 2 grade pe Ceahlău Toaca. Duminică vremea se va răci faţă de azi. Mai ales în cursul zilei, pe arii extinse va ninge. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe creste şi trecător va viscoli sau va spulbera zăpada.

VREMEA PE 2 ZILE

Dumincă, vremea se va răci faţă de azi. Cerul va fi temporar noros si va ninge la munte, în Maramureş si în Transilvania, iar în restul teritoriului pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Temperaturile maxime, în scădere, rămân pozitive dar nu mai trec de 9 grade. Pe arii restrânse, în zonele joase, va fi ceaţă.

În Capitală, vremea se va răci uşor faţă de sâmbătă. Cerul va fi temporar noros, favorabil precipitaţiilor mixte. Dimineaţa, în jur de 0 grade şi condiţii de ceaţă. Temperatura maximă va fi de 5...6 grade.

Luni vor fi şanse semnificative ca soarele să se arate printre nori în sudvestul şi sudul ţării. În rest e noros şi cad precipitaţii, în general slabe, cu precădere în a doua parte a zilei şi seara. Vor fi mai ales ninsori la munte, în Maramureş şi în estul Transilvaniei şi mai ales ploi, în Crişana si Moldova. Ploi răzleţe pot să apară şi în Muntenia şi Banat. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în nord-vestul şi sudul teritoriului, iar pe crestele montane va fi tare şi va spulbera zăpada. Temperaturile maxime, comparabile cu cele de duminică vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat cu intensificări tecătoare. Dimineaţa e mai rece, în jur de minus 2 grade. Temperatura maximă va fi de 5...6 grade.

REGIUNI În regiunile intracarpatice vântul se intensifică şi cad precipitaţii predominant sub formă de ploaie iar la munte mai mult lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile maxime sunt tot mari pentru această dată: de la 5-6 grade în depresiunile transilvane pâna la 11 grade la Timisoara.

În sud, nu scăpăm de ceaţă de tot dar sunt condiţii ca aceasta să nu mai fie aşa de persistentă ca până acum. Apariţia soarelui, chiar şi pentru scurte intervale de timp, duce la maxime mari, peste 10 grade, pina la 15 grade la Tirgoviste.

În Dobrogea, vreme asemănătoare, puţină ceaţă, cer temporar noros şi maxime în creştere: 11 grade la Tulcea dar si la Constanţa.

În Moldova de sud, şi nori dar şi soare si 9-10 grade la amiază la Focşani şi Galaţi. În centru şi nord, şansele de soare sunt practic nule, pe arii restrânse plouă dar şi aici maximele, puţin mai mari decit ieri, in jur de 7-8 grade.