MENIU

Vreme tare urâtă! PROGNOZA METEO pe trei zile

În vestul şi în nord-vestul ţării vremea se va răci şi temporar va mai ploua. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, va fi ceaţă izolat persistentă şi trecător burniţe sau ploi slabe. La munte, la altitudini mari vor fi lapoviţe şi ninsori. Vântul rămâne sprinten la munte şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 12 grade.

BUCURESTI În Capitală, dimineaţa este ceaţă şi sunt condiţii de burniţă, iar pe parcursul zilei este posibil să cadă şi căteva picături de ploaie. Temperatura din zori va fi de minus 2...0 grade, iar maxima de 5...6 grade.

 MUNTE

La munte vremea va fi în general închisă şi se va răci în special în masivele din nordul şi vestul ţării. Cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe sub formã de ploaie în Carpaţii Orientali, nordul Carpaţilor Orientali şi în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali. Pe creste, trecãtor vor fi lapoviţe şi ninsori. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări pe creste.

Stratul de zăpadă încă este prezent în aproape toate staţiunile montane şi măsoară 69 de cm la Balea Lac, 23 la Sinaia, 20 la Straja, 18 cm la Arieseni, 17 la Paltinis, 16 la Predeal , 15 la Poiana Brasov. 

 VREMEA PE 2 ZILE

Joi presiunea atmosferică va fi în creştere, astfel doar pe arii restrânse vor mai fi ploi slabe în nord-vest şi centru, iar în zona Carpaţilor Orientali, precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Ceaţa va fi prezentă, la nivel local în special sud şi est, unde se va asocia trecător cu burniţă sau ploaie slabă. Pe crestele munţilor vântul va fi alert, iar termometrele vor arăta la amiază între 1 grad la Miercurea Ciuc şi 9 grade la Drobeta Turnu Severin.

În Capitală, cerul va fi înnorat şi vor fi condiţii de burniţă sau ploaie slabă, iar mai ales dimineaţa şi seara va fi ceaţă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade.

Vineri cerul va fi mai mult noros şi va ploua slab în Maramureş, local în Crişana şi izolat în Banat şi Transilvania. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare, însă mai ales în prima parte a zilei, în zonele joase de relief va fi ceaţă. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, dar temporar şi în vestul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 12 grade în dealurile subcarpatice din sud.

Ziua de vineri începe tot cu ceaţă în capitală, însă până la amiază sunt sanse si pentru cateva raze de soare. Vântul va fi slab pana la moderat, iar maxima termică va fi de 3...5 grade.

REGIUNI

Vremea se răceşte în Banat, Crişana şi Maramureş, unde va şi ploua, însă chiar şi cu această scădere de temperatură, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit. Maxime de 9 grade la Timişoara, 8 grade la Cluj Napoca, 10 grade la Sibiu şi 7 grade la Braşov.

În sud, deşi presiunea atmosferică a scăzut în ultimele ore, umezeala ridicată favorizează menţinere ceţii la câmpie şi pe văi, unde temperaturile rămân scăzute – doar 3...5 grade. La deal este cald şi astăzi, cu 10...12 grade în termometre şi intervale cu soare.

În Dobrogea, vremea este caldă, dar în general închisă. Va fi ceaţă în prima parte a zilei, iar spre orele serii în sudul regiunii vor fi posibile ploi. Vântul este mai sprinten pe litoral, iar maximele termice sunt de 12 grade la Constanţa şi de 9 grade la Tulcea.

Ceaţa acoperă şi astăzi partea joasă a Moldovei, unde temperaturile rămân scăzute (2...3 grade la Iaşi şi Bacău), dar în limte normale pentru această dată. În dealurile submontane va fi mai cald, maxime de 7...8 grade, iar cerul va fi variabil.