MENIU

Vin ploile! PROGNOZA METEO pe trei zile

În sudul şi estul ţării vremea va fi mohorâtă şi rece. Va ploua în Dobrogea, Muntenia şi local în Oltenia, iar la munte şi în Moldova pe arii restrânse vor cădea precipitaţii mixte şi sunt condiţii pentru producerea poleiului. În regiunile intracarpatice, ceaţa matinală nu persistă foarte mult, astfel încât până la amiază printre nori se va arăta şi soarele. Vântul rămâne mai vioi în sudul Banatului şi la munte. Temperaturile maxime, la nivelul întregii ţări, vor fi cuprinse între minus 2 grade în Moldova şi 10...12 grade în zonele de deal din vest.  

BUCUREŞTI Vremea se va menţine rece şi închisă şi în Bucureşti. Temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Am început ziua cu 1 grad, iar la amiază vor fi cel mult 2 grade. 

MUNTE Temperaturile sunt în creştere uşoară în spaţiul montan, astfel că precipitaţiile aşteptate, pe arii restrânse, în Carpaţii Meridionali, în Munţii Banatului şi în sudul Carpaţilor Orientali vor fi sub formă de lapoviţă sau ploaie. În restul masivelor se mai arată şi soarele. Vântul va avea unele intensificări, mai ales pe creste. Dimineaţa, pe văi şi în depresiuni, pe arii restrânse este ceaţă. Stratul de zăpadă a devenit consistent şi măsoară 38 de cm la Sinaia, 13 la Predeal, 9 în Poiana Braşov, 51 la Bălea Lac, 15 sus pe Ceahlău şi 5 cm la Straja.

REGIUNI În vestul arcului carpatic vremea va fi mai caldă decât ar fi normal la această dată.  Soarele este prezent, exceptând văile şi ariile depresionare unde ceaţa poate fi mai persistentă. Vor fi 10 grade la Reşiţa, Baia Mare şi Bistriţa, iar în Dealurile de Vest pot fi chiar 12 grade.

În sud vreme rece şi ploioasă şi azi, iar în Muntenia pot fi şi cantităţi de apă însemnate – 15 ...20 l/mp. Vântul slăbeşte în intensitate şi nu mai depăşeşte 40 km/h la rafală. 6 grade vor fi la Râmnicu Vâlcea, 5 grade la Piteşti, 2 grade la Craiova şi Giurgiu şi 1 grad la Buzău.

 Plouă toată ziua şi în Dobrogea, unde se pot acumula cantităţi însemnate de apă. Vântul se simte, fără să atingă viteze prea mari, iar în termoemtre se vor aduna 7 grade la Constanţa şi 3 grade la Tulcea.

În Moldova, deşi temperatura creşte uşor faţă de ieri, vremea rămâne rece pentru data din calendar. Maxime de 1 grad în Galaţi, zero grade în Bacău şi Iaşi şi minus 1 grad la Suceava şi Piatra Neamţ. În jumătatea de sud a regiunii vor fi ploi, lapoviţă şi  condiţii de polei.

VREMEA PE 2 ZILE

Vineri,  în sud şi est temperaturile rămân sub normalul acestei perioade, unde şi înnorările vor fi persistente şi va ploua, iar în Moldova vor cădea precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerea de polei. În vest însă va fi cald,  soarele se arată destul de generos în special  în Maramureş şi în nordul Transilvaniei. Dimineaţa, în zonele joase de relief va fi ceaţă. Vântul va sufla tare pe creste şi în sudul Banatului.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 2 grade în Moldova şi 12 grade în Dealurile de Vest.

Capitala are, vineri, parte de ploi şi o maximă de 2 grade cu plus. Vântul va sufla cel mult moderat.

Sâmbătă precipitaţiile se extind în aproape toată ţara. Vor fi mai ales ploi, exceptând Moldova şi zona montană unde se vor semnala precipitaţii mixte şi sunt condiţii de polei. Temperatura mai creşte uşor şi în sud şi est, astfel valorile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, uşor mai mici în Molodva, unde vor fi în jur de zero grade.

În Capitală vremea rămâne neschimbată şi sâmbătă: nori, ploi, vânt şi o maximă de 4 grade.