MENIU

VREME destul de urâtă! PROGNOZA METEO pe trei zile

<p>VREME destul de ur&acirc;tă! PROGNOZA METEO pe trei zile</p>

Vremea se menţine închisă şi continuă să se răcească şi astăzi, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între zero grade în nordul Moldovei şi 12...13 grade în Oltenia. Temporar va ninge în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi pe arii mai restrânse în restul zonei montane. În Moldova şi estul Transilvaniei vor cădea precipitaţii mixte, iar în Muntenia, Dobrogea şi cu totul izolat, în rest, va ploua. Vântul se va intensifica în regiunile sud-estice şi la munte.

BUCUREŞTI Se răceşte uşor şi în Bucureşti. Temporar va ploua, există şanse să vedem şi câţiva fulgi de zăpadă, iar la amiază vor fi cel mult 7 grade.

MUNTE Vreme în general închisă şi în răcire şi la munte, astfel că la amiază vor fi 5 grade la Stâna de vale, 1 grad la Păltiniş, zero la Predeal şi Semenic, minus 1 la Sinaia şi minus 3 sus pe Ceahlău. Va ninge în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla mai tare doar pe creste, unde va viscoli ninsoarea.  În weekend ninsorile se mai opresc şi va mai ninge, slab, doar prin Carpaţii Orientali şi Meridionali. Maximele nu se vor schimba semnficativ, dar minimele vor fi în scădere.

REGIUNI În regiunile intracarpatice cerul va fi noros, iar precipitaţiile mixte şi puţine de altfel, apar doar în estul Transilvaniei. Temperatura continuă să scadă, astfel că la amiază vor fi 7...8 grade la Timişoara, Arad, Oradea şi Alba Iulia, 6 la Cluj-Napoca şi Sibiu şi 5 la Braşov.

În sud ploile continuă, mai slăbesc în intensitate, dar în Muntenia nu sunt excluşi câţiva fulgi de zăpadă. Vântul va sufla mai tare în Bărăgan. La amiază vor fi 11...12 grade în Oltenia, unde va fi cel mai cald din ţară, 9 la Giurgiu şi 6 la Buzău şi Călăraşi.

Şi în Dobrogea ploile vor fi mai puţine, dar vântul continuă să sufle destul de tare. Maximele se opresc la 7 grade în Tulcea şi 8 la Constanţa.

În Moldova azi va fi cel mai rece, iar precipitaţiile vor fi mixte. Temperaturile maxime pornesc de la zero grade în nordul regiunii şi se opresc la 5 grade, în sud, la Galaţi.  

VREMEA PE 2 ZILE

Aria precipitaţiilor se restrânge, astfel că mâine mai cad ploi slabe, ce trecător se vor transformă în lapoviţe în sud-estul ţării şi în ninsori slabe la munte. Vântul va avea unele intensificări în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între zero grade în nordul Moldovei şi 11 grade în Oltenia. Sunt condiţii de formare a ceţii.

În Bucureşti weekendul începe cu ploi slabe, vânt cel mult moderat şi o maximă de 7 grade.

Duminică pe arii restrânse în estul, sudul şi centrul ţării, trecător, vor cădea precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare, în timp ce în restul teritoriului înnorările vor fi temporare. Vântul va sufla mai tare pe litoral şi în Delta Dunării. Temperaturile maxime pornesc de la zero grade în nordul Moldovei şi se opresc la 10 grade în sud-vest. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

În ultima zi a săptămânii bucureştenii au parte de cer noros, posibil precipitaţii mixte, vânt moderat şi 7 grade la amiază.