MENIU

Precipitații mixte! PROGNOZA METEO pe trei zile

Vremea va fi uşor mai caldă decât ar fi normal, dar se menţine în general închisă. Ploile vor cuprinde regiunile vestice şi sud-vestice în a doua parte a zilei, iar în restul ţării, local, va ploua slab. La altitudini mari, în Carpaţii Merdionali, trecător vor cădea precipitaţii mixte. Vântul va sufla mai tare în Câmpia de Vest şi la munte. Temperaturile maxime, la nivelul întregii ţări, vor fi cuprinse între 8 şi 15 grade, mai scăzute de 8 grade, doar în jumătatea de nord a Moldovei.

BUCUREŞTI În Bucureşti vremea se menţine închisă şi azi. Acum dimineaţa este ceaţă, iar peste zi, din când în când, va ploua slab. Avem însă parte de o zi normală din punct de vedere termic, cu o maximă de 10 grade.

MUNTE
La munte vremea va fi uşor caldă pentru această dată: vor fi 5 grade sus pe Ceahlău, 10 la Predeal, 11 la Păltiniş şi 9 grade la Stâna de Vale. Cerul va fi mai mult noros, iar ploile vor fi mai însemnate în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali unde, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp. La altitudini mari în Carpaţii Meridionali, trecător precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări, mai ales pe creste.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice este cu 3...4 grade mai cald decât ieri, astfel la amiază vor fi 13 grade la Timişoara, 15 grade la Oradea, 13 grade la Cluj Napoca, 14 grade la Sibiu şi 12 grade la Braşov. Ploile revin după-amiază în Banat, Crişana şi Maramureş şi doar izolat în Transilvania, iar vântul prinde putere în Câmpia de Vest.

În sud vremea va fi închisă şi umedă. Local se va aşterne ceaţa şi va burniţa, iar în Oltenia, mai ales în a doua parte a zilei va începe să plouă. Vântul însă nu pune probleme. Maximele trec de 10 grade şi se opresc la 12...13 grade.

În Dobrogea ceaţa este însoţită de nori joşi şi burniţă. Aşadar tot vreme mohorâtă cu 13 grade în termometre la Constanţa şi Tulcea.

În Moldova ploile se opresc, dar cerul rămâne noros şi local va fi ceaţă asociată cu burniţă. Temperaturile sunt normale pentru data din calendar: 12 grade în Galaţi, 7 grade în Bacău, 6 grade la Iaşi şi 5 grade la Suceava.


VREMEA PE 2 ZILE
Marți va ploua în aproape toată ţara, dar cel mai mult în est, unde se vor cumula cantităţi de apă însemnate, local 20...25 l/mp şi izolat 35...40 l/mp.

Vântul va sulfa mai tare în Moldova, Dobrogea şi în sudul Olteniei. Valorile termice se vor menţine peste mediile climatologice, astfel că vor fi cuprinse între  4  grade în Bucovina şi 16 grade în sud-est.

Şi în Capitala va ploua temporar mâine, însă la amiază vor fi 12...13 grade.

Joi vremea se răceşte, astfel că la nivelul întregii ţări maximele vor fi cuprinse 2 grade în nordul Moldovei şi 12...13 grade în sud. Nori cât cuprinde, din care în Moldova vor cădea precipitaţii mixte, iar la munte ninsori. În restul ţării va ploua, iar în sud cantităţile de precipitaţii vor fi însemnate. Vântul se va intensifica în aproape toată ţara.

În Bucureşti ploi, vânt moderat şi o maximă de 11 grade. Cam asta ne promit meteorologii pentru ziua de joi.