MENIU

Surpriză uriașă din partea vremii! PROGNOZA METEO pe trei zile

Vremea se răceşte în toată ţara, iar în nord-est devine deosebit de rece. Va ploua în nord, în est, local în centru şi izolat în restul teritoriului. În zona Carpaţilor Orientali şi în jumătatea nordică a Moldovei vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor mai depăşi 20 l/mp. Vântul va prinde putere în sud-est, unde va depăşi 50...60 km/h la rafală. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în nordul Moldovei şi 16 grade în sudul litoralului.

BUCUREŞTI
În Bucureşti continuă procesul de răcire a vremii, astfel că la amiază vor fi cel mult 11 grade. Noi însă nu le vom simţi nici măcar pe acestea, senzaţia de rece fiind accentuată de vântul puternic, ce va sulfa cu peste 50 km/h. Cerul va fi mai mult noros şi trecător vor mai fi condiţii să plouă

MUNTE
La munte  va ninge în Carpaţii Orientali şi local va ploua în Carpaţii Meridionali şi pe spaţii restrânse în rest. Vântul va sulfa tare pe creste, cu 60 km/h la rafală. Maximele scad în special în masivele din nord-est: astfel  că la Cehlău va fi 1 grad şi va ninge, la Predeal vor fi 6 grade, iar la Stâna de Vale 8 grade. În weekend  vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar va fi deosebit de rece, în special în Carpaţii Orientali şi Meridonali. Pe arii restrânse în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali va ploua.. Din când în când pe creste, vântul va sulfa cu petse 60 km/h. Duminică va fi soare în toate masivele montane, iar pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă.


REGIUNI
 
În regiunile intracarpatice ploile se mai restrâng ca arie şi vor fi în general slabe. Vor fi 5 grade la Miercurea Ciuc, 9 grade la Braşov, 12 grade la Sibiu şi Timişoara şi 10 grade la Oradea, aşadar vreme rece. Vântul va fi alert mai ales în partea estică a Transilvaniei şi în zonele de munte.

În sud vremea devine tot mai rece. Astfel în Muntenia, la amiază va fi mai rece decât este acum dimineaţă când sunt în jur de 11...12 grade. Ploile se răresc, iar vântul va ajunge să sufle cu peste 55....60 km/h.

Se răceşte puternic şi în Dobrogea, unde la amiază vor fi 14 grade la Tulcea şi 16 grade la Constanţa. Plouă temporar pe toată durata zilei, iar vântul va sufla tot mai tare.

În Moldova iarna pare să fi venit deja. Ploile continuă să se transforme în lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va sufla mai tare în sudul regiunii. Temperatura scade accentuat de la sud spre nord: maxime de 13 grade la Galaţi, 6 grade în Bacău, 4 grade la Iaşi şi doar 2 grade la Suceava şi Botoşani.
 
 
VREMEA PE 2 ZILE
Sâmbătă, ploile se mai opresc, dar continuă să se răcească în sud şi est, unde va fi deosebit de rece. Norii vor mai fi prezenţi doar în sudul şi sud-vestul ţării, unde pe arii restrânse va ploua slab.  Vântul va continua să sufle cu putere în Muntenia, Dobrogea şi pe crestele montane, cu rafale de peste 55...60 km/h.  Maximele vor fi cuprinse între minus 1 grad în nordul Moldovei şi 14 grade în nord-vest, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică în depresiunile Carpaţilor Orientali vor fi minime în jur de minus10 grade.

Sâmbătă în Bucureşti va fi deosebit de rece pentru acestă dată. Peste zi nu vor fi mai mult de 6...7 grade, iar noaptea mercurul în termometre coboară spre minus 3 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va continua să sufle cu peste 50 km/h.

Duminică vremea se va menţine deosebit de rece în regiunile extracarpatice şi în depresiuni. Soarele va fi din nou la datorie, şi doar în extremitatea de sud şi sud-est, izolat va ploua slab. În zonele joase, mai ales dimineaţa, va fi ceaţă. Vântul va mai avea intensificări în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade la Suceava şi 14 grade la Baia Mare.

Frig şi în ultima zi a săptămânii  în Capitală, unde deşi se arată soarele, până la amiază nu se strâng mai mult de 7...8 grade. Vântul va mai avea unele intensificări, dar se domoleşte în comparaţie cu zilele trecute.