MENIU

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

<p>METEO PE TREI ZILE</p>

Vremea va fi caldă, mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, cu valori maxime ale temperaturii cuprinse între 27...28 de grade în nordul ţării, în depresiuni, în dealurile Olteniei şi Munteniei şi 33 de grade în sud-est.

Cerul va fi temporar noros în centrul şi sudul ţării, iar după-amiaza cerul se acoperă de nori şi în vest şi la munte, unde local vor mai fi averse şi descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

În regiunile estice soarele este prezent pe toată durata zilei şi este puţin probabil să plouă.

BUCUREŞTI
În Capitală urmează o zi frumoasă de vară, cu cer mai mult senin şi vânt ce nu va trece de moderat. De la cele 17...18 grade din zori, până la amiază, mercurul din termometre urcă până la 32...33 de grade.

MUNTE
La munte vremea rămâne în general instabilă şi astăzi. În prima parte a zilei va fi soare, însă după-amiaza şi noaptea, norii cu dezvoltare verticală, de tip convectiv, aduc averse, însoţite de tunete, fulgere şi vânt. Izolat, în Munţii Banatului cantităţile de apă vor fi importante. Temperatura aerului va fi uşor mai ridicată faţă de ieri: 18 grade sus pe Ceahlău, 24 la Predeal, 23 la Păltiniş 22 la Sinaia şi 26 la Stâna de vale.

MARE
La mare nici urmă de nori şi ploi; doar soare cât e ziua de lungă. Vântul se simte, dar fără să treacă de moderat. Cât priveşte temperaturile, acestea ating din nou 30 de grade, iar indicele temperatură-umezeală atinge pragul critic de 80 de unităţi. Aşadar foarte cald, iar apa mării rămâne singura variantă pentru a ne răcori. Aceasta va avea o temperatură de aproximativ 26 de grade.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice, temperatura creşte faţă de ieri cu aproximativ 5 grade, astfel că se depăşesc 30 de grade.  Excepţie fac doar depresiunile intramontane. Astfel că vor fi 32 de grade la  Timişoara, Oradea, Arad, Târgu Mureş, Alba Iulia şi Reşiţa. Ploile sunt mai rare şi îşi vor face apariţia pe arii restrânse după-amiaza, mai ales în zonele de deal şi de munte.

În sud ploile se reduc în intensitate şi ocupă areale mai restrânse. Aşadar va ploua local în Oltenia şi dealurile subcarpatice ale Munteniei. La noapte însă în vestul Olteniei sunt posibile noi averse torenţiale.  Va fi mai cald decât ieri, maxime de 30 de grade la Craiova, Râmnicu Vâlcea şi Piteşti, 31 de grade la Buzău şi 33 de grade la Giurgiu, Călăraşi, Slobozia şi Brăila.

În Dobrogea, cald, prea cald chiar şi pentru o zi de sfârşit de iulie. Temperaturile maxime depăşesc 33 de grade în partea continentală şi 30 de grade la malul mării. Soare cât cuprinde şi vânt ce nu va trece de moderat.

În Moldova predomină soarele,  iar  norii ce se adună spre amiază vor aduce ploi scurte de vara, în special în zonele montane. Temperaturile depăşesc şi astăzi mediile climatologice – maxime de 33 de grade la Galaţi, 32 de grade la  Iaşi, Vaslui şi Bacău şi 28 de grade la Piatra Neamţ şi Suceava.


VREMEA PE 2 ZILE
Joi, în regiunile vestice şi sud-vestice, instabilitatea atmosferică va fi temporar  accentuată, astfel că sunt aşteptate averse ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de tunete, fulgere şi vânt. În restul teritoriului va fi o zi în general însorită, iar ploile îşi vor face apariţia pe arii restrânse, în special în zonele de deal şi de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade la Drobeta Turnu Severin în condiţii de ploaie şi vânt şi 34 de grade la Călăraşi, Giurgiu şi Iaşi.

Şi joi în Capitală avem parte de o zi caldă cu 32 de grade la amiază în condiţii de cer variabil.

Vineri vremea va fi deosebit de caldă în toate zonele de câmpie şi podiş, izolat caniculară în sud-estul ţării. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 de grade în depresiuni, în sudul litoralului şi izolat în Oltenia şi 35 de grade în Bărăgan şi în partea continentală a Dobrogei. Cerul va avea  înnorări temporare şi trecător va ploua slab în vestul extrem şi la munte. Vântul va sufla cu putere în sud-estul ţării.

Şi în Capitală prima zi de august va fi caldă, cu o maximă termică de 33 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin  de dimineaţa, iar vântul va sufla slab până la moderat.