MENIU

Planuri de vacanţă? PROGNOZA METEO pe trei zile

Vremea va fi în general instabilă. În regiunile sud-vestice, sudice, estice şi în zona de munte, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi intervale cu înnorări accentuate, averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului.

Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploilei se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în depresiuni şi 32 de grade în regiunile vestice.

BUCURESTI
În Capitală, cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiază şi seara când, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. 16...18 grade în zori, iar maxima termică va fi de 29...30 de grade.

LA MARE
La munte vremea va fi în general instabilă. Ca urmare, pe măsura ce aerul se încălzeşte, norii capată consistentă şi mai ales după-amiaza şi seara, vor fi, averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii iulie – maxime de 16 pe Vf Toaca din Ceahlău, 22 de grade la Predeal, 20 de grade la Păltiniş şi 22 de grade la Stâna de Vale.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice va fi o zi caldă şi în general frumoasă. Fenomenele asociate instabilităţii atmosferice vor fi pe arii restrânse după-amiaza şi seara, în special în zonele din apropierea munţilor, dar şi în Banat. Maximele termice sunt potrivite pentru o zi de mijloc de iulie – în general peste 30 de grade (32 de grade la Timişoara, Oradea, Baia Mare), exceptând depresiunile (unde vor fi cel mult 26 de grade – Miercurea Ciuc).

În sud, spre seară, local vor fi averse, însoţite de fenomene electrice şi rafale de vânt. Sunt condiţii de grindină şi de cantităţi izolat însemante. Până la apariţia acestor fenomene va fi şi soare, ce va ridica mercurul în termometre, pâna la 29 de grade în Craiova, Piteşti şi Ploieşti, 30 de grade la Giurgiu şi Brăila.

Ziua nu mai este aşa de frumoasă în Dobrogea. Mai ales după-amiaza şi seara se adună norii şi local vor fi ploi scurte de vară, însoţite de descărcări electrice şi vânt. Maximele termice sunt de 28 de grade în Constanţa şi de 31 de grade la Tulcea.

Vremea devine instabilă şi în Moldova. Prima parte a zilei se anunţă însorită, însă după aceea norii cu dezvoltare verticală, aduc averse şi descărcări electrice. Izolat va cădea grindină, iar cantitităţile de apă vor fi însemante. Maximele sunt apropiate de limitele climatologice ale datei din calendar: vor fi 28 de grade în Galaţi, 29 de grade în Bacău, 27 de grade în Iaşi şi Suceava.

VREMEA PE DOUA ZILE
Miercuri vor fi averse, însoţite de descărcări electrice, în zonele de deal şi de munte, local în sudul, centrul ţării, iar după lăsarea serii mai ales în jumătatea de est. Izolat se pot cumula cantităţi însemnate de apă şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări în est şi pe timpul ploilor. Maximele termice, apropiate de normele climatologice ale datei din calendar, pornesc de la 24 de grade în depresiuni şi ajung la 32 de grade, tot în regiunile vestice.

În Capitală, cerul va fi temporar noros şi vor fi intervale cu averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

Tot despre vreme instabilă vorbim şi pentru joi. După-amiaza şi seara, norii cu mare dezvolatare verticală vor aduce averse, însoţite de tunete fulgere, în zonele de deal şi la munte, local în sudul, estul şi centrul ţării şi izolat în celelalte regiuni. Se menţin condiţiile de grindină. Vântul va sufla mai tare în estul ţării şi în timpul averselor. Temperatura aerului va avea valori maxime de la 22 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 31 de grade în regiunile vestice.

În Bucureşti, aversele sunt aşteptate mai ales după-amiaza şi seara şi aşa cum ne-am obişnuit vin însoţite de tunete, fulgere şi de rafale de vânt. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade.