MENIU

Vremea va fi instabilă! PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

<p>PROGNOZA METEO pe trei zile</p>

Vremea se încălzeste uşor, astfel că la amiază termometrele vor indica între 19...20 de grade în depresiuni şi Dealurile de Vest, şi 25 de grade în sud-est. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza şi seara, când se vor semnala averse şi descărcări electrice, local în zonele de deal şi munte şi pe arii restrânse în rest. Cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate şi vor fi si condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, dar în rest nu va trece de moderat.

BUCURESTI
Vremea se încăzeste uşor şi în capitală, unde de la cele 10...12 grade de dimineata, până la amiază se vor strânge in termometre 23...24 de grade. Si aici, soarele se va arata mai mult în prima parte a zilei, dar spre după-amiaza şi seara, norii vor aduce averse, posibil însoţite de descărcări electrice.

MUNTE
Încălzirea vremii se simte şi la munte, unde la amiază vor fi 16 grade în Predeal, 14 grade în Păltiniş, 15 grade la Stâna de Vale şi 10 grade pe Vf. Toaca din Ceahlău. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza şi seara, când local se vor semnala averse şi descarcari electrice. Izolat mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va avea intensificări de scurtă durată, în timpul ploilor.

MARE
Şi la mare vremea se încălzeste uşor şi va fi în general frumoasă: cer variabil, cu înnorări după-amiaza, când sunt posibile averse slabe, descărcări electrice şi intensificări trecătoare de vant. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 23 de grade: 21 de grade în sudul litoralului la Vama Veche, 22 de grade la Neptun şi Costineşti, 23 de grade în Mamaia şi Gura Portiţei.
   
REGIUNI
În regiunile intracarpatice vremea se încălzeşte faţă de zilele trecute, astfel că la amiaza vor fi 24 de grade la Timişoara, Baia Mare şi Bistriţa, 22 de grade în Sibiu şi 20 de grade în Braşov. Va fi o zi cu mai mult soare, dar ci cu ploi de scurtă durată şi descărcări electrice, local, în special zonele de munte şi în dealurile submontane.

Şi în sud temperaturile cresc cu 2 -3 grade fata de ieri. Maximele vor fi cuprinse între 22...23 de grade în localităţile din apropierea munţilor şi 25 de grade în Alexandria, Giurgiu, Călăraşi şi Brăila. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în timpul după-amiezii, când, local în dealurile subcarpatice şi pe arii restrânse în rest vor fi averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină.

În Dobrogea, prima parte a zilei va fi în general însorită, dar mai apoi norii capătă consistenţă şi pe arii restrânse vor cadea ploi de scurtă durată, insotite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura mai câştigă câteva grade – în Constanţa vor fi 23 de grade, iar la Tulcea 25 de grade.

Încălzire uşoară şi în Moldova, unde la amiază termometrele vor indica între 21 de grade în nord la Suceava şi 25 de grade în sud la Galaţi. Soarele din prima parte a zilei va fi înlocuit după-amiaza şi seara de câteva reprize de ploaie, însoţite de fenomene electrice şi intensificări de vânt. Aceste fenomene de instabilitate prefera dealurile subcarpatice şi desigur munţii aferenţi regiunii.

VREMEA PE DOUA ZILE
Miercuri, vremea va fi uşor instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei date – maxime cuprinse între 20 de grade în depresiuni şi 26...27 de grade în zone restrânse din vestul şi sudul ţării. După-amiaza şi seara, vor fi averse şi descărcări electrice, local în sud şi în zonele de deal şi de munte şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Izolat pot fi cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări în timpul ploilor.

În Bucureşti maine sunt posibile ploi de scurtă durată şi descărcări electrice după-amiaza, în timp ce în restul zilei vor fi şi intervale cu soare. Vântul nu trece de moderat, iar maxima va fi 23...24 de grade.

Joi, tendiţa de încălzire a vremii se menţine, astfel încat maximele vor fi cuprinse între 21 de grade în Miercurea Ciuc şi Suceava şi 28 de grade în Oradea, Timişoara şi Drobeta Turnu Severin. Instabilitatea atmosferică se manifestă îndeosebi în partea a doua a zilei şi la începutul nopţii, când vor fi averse şi descărcări electrice, pe arii extinse în jumătatea de est a ţării şi local în restul tarii, în special la deal şi la munte. Se menţin condiţiile de grindină şi izolat se vor cumula cantităţi de apă însemnate. Vântul va fi activ pe timpul ploilor, dar şi pe litoral.

In Capitala joi, soare in prima parte a zilei, nori şi ploi după-amiaza şi seara. Vor fi ploi scurte de vară, cu tunete, fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 24...25 de grade.