MENIU

Vremea se va răci de duminică! PROGNOZA METEO pe trei zile

<p>Vremea se va răci de duminică! PROGNOZA METEO pe trei zile</p>

Nici vineri primăvara nu se dezice. În continuare soarele ne va dezmiarda toată ziua, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiuni şi 19 grade în est şi sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, iar cu totul izolat, la primele ore ale zilei va fi ceaţă.

BUCURESTI
În Capitală vom avea parte de o zi mai degrabă de mijloc de primăvară decât de început de sezon cald. Ziua începe cu temperaturi modeste...2-3 grade, poate chiar minus 2 în zona preorăşenească, dar soarele generos de peste zi face ca mercurul din termometre să ajungă până în jurul valorii de 18 grade. Vântul nu va trece de moderat.

MUNTE
La munte urmează încă o zi frumoasă şi mai caldă decât precedentele. Astfel, la amiază vor fi  4 grade pe Ceahlău, 10 grade la Predeal, Păltiniş şi Sinaia şi 12 la Stâna de Vale. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea unele intensificări spre seară pe crestele Carpaţilor Orientali. Sâmbătă, tot soare generos şi temperaturi chiar mai ridicate faţă de astăzi, dar chiar de mâine seară un front atmosferic rece urmează să traverseze rapid toate masivele montane. Asta însemnă că înnorările se vor accentua, iar precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va deveni tot mai susţinut, cu rafale puternice în zona înaltă, unde temporar va vicoli ninsoarea. Aşadar o schimbare radicală a vremii se anunţă duminică, când iarna pare să se întoarcă la munte, cu toată suita de fenomene: ninsori, vânt puternic şi chiar viscol în zona înaltă. Desigur în aceste condiţii temperatura va scădea simţitor, cu mai mult de 10 grade în unele masive.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice urmează încă o zi frumoasă şi caldă. Este rece acum, în zori, mai ales în depresiuni, dar în prezenţa generoasă a soarelui, temperatura va creşte la amiază la valori maxime de 16 grade în Timişoara, Oradea, Baia Mare, Târgu Mureş, 15 grade la Sibiu şi 13 grade la Braşov. Cerul va fi senin pe tot parcursul zilei, iar vântul va fi liniştit.

În sud, o nouă zi frumoasă, cu cer senin şi vânt slab, cel mult moderat după-amiază. Temperaturile  maxime sunt cu 3...4 grade mai ridicate decât ieri: 17 grade vor fi în Craiova, 18 în Piteşi, Buzău şi Brăila şi Alexandria şi 19 grade la Călăraşi.

Soarele va străluci din zori şi până la înserat şi în Dobrogea. Vântul va sufla de la slab la moderat, iar termometrele vor indica 16 grade la Constanţa, chiar mai puţin în zona Deltei Dunării (13...14 grade), iar în partea continentală, la Tulcea, 18.

În Moldova ziua va fi însorită şi mai caldă decât ieri.  Cerul se va menţine senin întreaga zi. Vântul va adia cât să împrospăteze atmosfera de primăvara. Vor fi maxime termice de 18 grade în Galaţi şi Iaşi, 19 grade în Bacău şi 17 la Suceava.

VREMEA PE 2 ZILE
Şi sâmbătă, soare mult şi temperaturi mari la amiază. Vor fi până la 13 grade în depresiuni şi pe litoral şi 20...21 de grade în regiunile extracarpatice – valori mai degrabă de luna aprilie. Spre orele serii un front atmosferic rece va intra prin nord-vestul ţării, prin urmare va începe să plouă în Maramureş, iar noaptea şi în Transilvania, Crişana, Banat, local în Moldova şi doar izolat în rest. În zona montană precipitaţiile se vor transfoma în ninsori. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării. Cel mai tare va sufla în nordul şi nord-vestul ţării, dar mai ales la munte, unde va viscoli ninsoarea.

Locuitorii Capitalei vor avea parte de încă o zi însorită şi foarte caldă pentru această dată. Maxima termică va fi de 19...20 de grade. Vântul va deveni treptat moderat, iar după lasarea serii norii se vor aduna temporar.

Duminică, vremea se va răci în toată ţara, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra doar între 6 grade la Baia Marea şi Miercurea Ciuc şi 14 grade la Călăraşi. În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse. În restul ţării sunt şi intervale cu soare, iar ploile vor fi pe arii mai restrânse, în special în est. La munte va ninge, iar în Maramureş şi estul Transilvaniei trecător se vor semnala precipitaţii mixte.

Se răceşte vremea şi în Capitală duminică, când la amiază nu vor fi mai mult de 13 grade – oricum această valoare este mai apropiată de norma climatologică a datei din calendar, faţă de cele 20 de grade de sâmbătă. Cerul va avea înnorări temporare, vântul va sufla în rafale, iar şansele de ploaie vor fi reduse.