MENIU

VREMEA va fi caldă! PROGNOZA METEO pe trei zile

<p>VREMEA va fi caldă! PROGNOZA METEO pe trei zile</p>

Vremea va fi frumoasă în toate regiunile – soarele va străluci în voie pe tot parcursul zilei, atfel că în aceste condiţii va fi o după-amiază caldă de martie. Tmperaturi maxime estimate pentru astăzi sunt cuprinse între 8...9 grade în Delta Dunării şi în depresiunile intramontane şi 17...18 grade în Oltenia.

 În Moldova, Dobrogea şi jumătatea estică a Munteniei vântul vântul va sufla în continuare cu putere, iar vitezele pot depăşi la rafală 50 km/h, chiar 70km/h pe cele mai înalte creste. Cu totul izolat la primele ore ale zilei va fi ceaţă.

BUCURESTI
În Capitală urmează o zi frumoasă de primăvară cu cer mai mult senin şi o maximă de 14...15 grade. Vântul nu mai trece de moderat.

MUNTE
La munte de asemnea va fi o zi frumoasă şi mai caldă decât ar fi normal la mijlocul lunii martie. Astfel, la amiază vor fi 9 grade la Stâna de vale, 6 grade la Păltiniş, 5 grade la Predeal, 4 grade la Semenic şi Sinaia şi minus 1 grad sus pe Ceahlău. Cerul va fi variabil, chiar senin în unele momente. Vântul va continua să sufle cu peste 50 km/h mai ales în zona înaltă a Carpaţilor Orientali şi în partea estică a Carpaţilor Meridionalilor.

REGIUNI
Zi cu soare în regiunile intracarpatice, cu dinţi acum dimineaţa când temperatura a scăzut până la minu 8...minus 7 grade în depresiuni. După-amiaza însă va fi caldă pentru acestă perioadă cu maxime de 14 grade la Baia Mare, 13 grade la Timişoara, Sibiu şi Cluj Napoca şi 12 grade la Braşov. Pe văi şi în depresiuni vor fi condiţii de ceaţă.

În sud vremea este frumoasă şi caldă. Soarele predomină, norii sunt doar de decor, iar ceaţa izolată de pe văi se ridică destul de repede. Vântul este în continuare intens în Bărăgan unde viteza la rafală poate depăşi 50 km/h. Temperatura este în creştere, astfel că la Drobeta Turnu Severin vor fi 17 grade, la Râmnicu Vâlcea şi Craiova 16 grade, iar la Giurgiu, Slobozia şi Brăila 13 grade.

Vântul nu cedează în Dobrogea, unde şi astăzi viteza vântului ajunge până la 45...50 km/h. Soarele este generos şi în această parte a ţării şi ridică mercurul în termometre până la 11 grade în Constanţa şi 12 grade la Tulcea, dar cu vânt, cu siguranţă va fi mai rece.

În Moldova soare şi vânt ce va atinge 40...50 km/h la rafală. Maximele termice vor fi în jur de 13 grade în Focşani, 12 grade în Bacău şi Iaşi şi 10 grade la Suceava şi Botoşani, dar vântul mai fură câteva grade la nivel de percepţie.

VREMEA PE 2 ZILE
Joi ne vom bucura de încă o zi frumoasă şi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult senin, cu excepţia serii când în regiunile estice se vor semnala unele înnorări. Vântul va avea intensificări uşoare în Moldova, Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei, dar şi pe crestele montane. Dimineaţa va fi răcoroasă, dar la amiază în prezenţa soarelui generos, termometrele vor indica între 9 grade în estul Transilvaniei şi în deltă şi 16...17 grade în Banat şi în vestul Olteniei. Izolat, la primele ore ale zilei, în zonele joase, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti o zi însorită, relativ răcoroasă dimineaţa...2 grade în centru şi minus 1 grad la periferie, dar caldă la amiază cu 13...15 grade în termometre. Vântul va sufla slab, când şi când moderat.

Vineri, vremea este în continuare frumoasă şi se mai încălzeşte în special în regiunile extracarpatice, unde va fi deosebit de caldă pentru acestă perioadă. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei şi 18...19 grade în mai multe localităţi din sud şi est. Cerul va mai mult senin, iar vântul va avea unele intensificări doar la munte. Izolat, dimineaţa şi noaptea, în zonele joase se va semnala ceaţă.

O zi mai caldă şi în capitală, unde pentru vineri după-amiază, când în condiţii de cer senin sunt estimate 17...18 grade, cu aproximativ 7 grade peste media perioadei.