MENIU

VREMEA, în funcţie de regiunea în care te afli! PROGNOZA METEO pe trei zile

Prognoza meteo pe trei zile

Valorile temperaturii aerului vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei, dar în regiunile vestice şi nord-vestice aflate la adăpostul carpaţilor vremea se va menţine uşor mai caldă. Cerul va fi noros în estul şi în sud-estul ţării unde local va ploua slab. În Moldova precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă sau ninsoare.

În restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi cu totul izolat va ploua. La munte precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări uşoare în Bărăgan şi Dobrogea. Temperaturile maxime vor cuprinse între zero grade în Moldova şi aproximativ 10 grade în vestul teritoriului.

BUCURESTI În Capitală, vremea nu se schimbă prea mult faţă de ieri. Aspectul se meţine în general închis, sunt condiţii de burniţă sau ploaie slabă, iar vântul este tot mai slab. Dimineaţa vor fi 0...1 grad , iar la amiază 5...6 grade.

MUNTE
La munte iarna înceară să se întoarcă, dar nu prea mai are spor. În Carpaţii Orientali şi în estul Meridionalilor cerul este plin de nori şi din loc în loc vor cădea şi câţiva fulgi de nea, în timp ce în restul masivelor montane se mai arată şi soarele, iar precipitaţiile sunt absente. Viteza vântului nu va trece de moderat. Temperaturile de astăzi sunt mai potrivite pentru această dată, exceptând masivele din vestul ţării unde va fi uşor mai cald. Astfel la amiază pe Vf Toaca din Ceahlău vor fi minus 4 grade, la Predeal şi Păltiniş 2 grade, iar la Stâna de Vale 5 grade.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice urmează o zi relativ caldă pentru sfârşitul lunii februarie. Maxime de 5...7 grade în localităţile din estul Transilvaniei şi 11 grade la Timişoara. Cerul va fi temporar noros, aşadar sunt aşateptate şi momente însorite.

În sudul ţării aspectul vremii va fi în general închis. Soarele va sta mai mult ascuns printre nori şi mai ales în estul Munteniei pe arii restrânse vor fi ploi şi trecător lapoviţă. Regimul termic s-a apropiat de cel mediu specific perioadei: maxime în general între 4 şi 6 grade, mai ridicate prin nordul Olteniei 7 ...9 grade. Vântul se linişteşte, urmând să mai aibă uşoare intensificări în Bărăgan.

În Dobrogea, acelaşi aspect închis al vremii. Cerul va fi acoperit pe tot parcul zilei şi local va ploua slab, dar nu este exclus să-şi facă apariţia şi fulgii de nea. Vântul va avea unele intensificări în special în zona litorală, iar termometrele vor indica 4 grade atât la Constanţa cât şi la Tulcea.

În Moldova este vreme de iarnă. Din loc în loc va ninge, iar prin partea sudică va fi lapoviţă, dar aceste precipitaţii sunt slabe din câte spun meteorologii. Temperaturile sunt cele normale pentru sfârşitul lunii februarie, maxime de 1 grad la Suceava, 2 grade la Botoşani, Iaşi şi Vaslui, 3 în Bacău şi 4 grade la Focşani şi Galaţi.

VREMEA PE 2 ZILE
Miercuri vremea împarte ţara în doua: în jumătatea de vest a ţării soarele se arată tot mai curajos, iar temperatura va fi în creştere faţă de astăzi, încât maximele se vor situa peste mediile climatologice. În est şi sud-est va fi mai rece, dar normal din punct de vedere termic pentru această dată, înnorările vor persista şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte (burniţe sau fulguilei). În condiţiile date la amiază termometrele vor indica doar un grad cu plus la Suceava şi Bacău şi 13 grade la Timişoara. În zonele joase dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti încă persistă norii dar şansele de precipitaţii vor fi reduse. Vântul va fi liniştit, iar temperatura maximă va fi de 7 grade.

Joi, vremea se va încălzi şi în regiunile estice, astfel valorile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, din nou cel mai cald în sud-vest la Timişoara şi Drobeta Turnu Severin. Cerul va prezenta înnorări temporare dar probabilitatea să mai apară precipitaţii va fi extrem de redusă. Vântul nu va trece de moderat şi izolat în zonele joase, vor fi condiţii de ceaţă.

Cerul va fi temporar noros în Bucureşti, condiţii de ceaţă dimineaţa şi noapte şi un vânt în general slab. În zori vor fi minus 1...0 grade, iar la amiază vor fi 7...8 grade.