MENIU

De luni se răceşte VREMEA! PROGNOZA METEO pe trei zile

<p>De luni se răceşte VREMEA! PROGNOZA METEO pe trei zile</p>

Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a ţării şi va ploua în Maramureş şi local în Crişana şi nordul Transilvaniei. În nordul Carpaţilor Orientali se vor semnala precipitaţii slabe mixte.

În restul ţării înnorările vor fi temporare, dar dimineaţa şi seara, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 6 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat.

BUCURESTI
În Capitală, dimineaţa, 1-2 grade şi la amiază, în jurul valorii de 10 grade. Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa şi seara se va semnala ceaţă, mai ales în zona preorăşenească.

MUNTE 2 zile
La munte tot vreme caldă în continuare, cerul va fi mai mult noros şi va ploua în Munţii Apuseni şi jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali. În nordul Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi mixte. În restul zonelor montane înnorările vor fi temporare, iar dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, pe arii restrânse va fi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua, pe creste. Duminică ceva mai mult soare decât azi. Numai în nordul Carpaţilor Orientali vor fi înnorări şi izolat precipitaţii slabe mixte. Spre seară şi noaptea, treptat norii şi ploile vor cuprinde toată zona montană. În Carpaţii Orientali şi în zonele înalte din celelalte masive va fi lapoviţă şi ninsoare şi vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări mai ales în zona înaltă.

Zăpadă mai găsim doar pe crestele înalte, astfel că la Semenic mai sunt doar 4 cm, la Parâng, 9 cm, la Păltinis, 18 cm, iar la Bâlea Lac, 52 de cm.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros şi va ploua în Maramureş şi local în Crişana şi nordul Transilvaniei. În nordul Carpaţilor Orientali se vor semnala precipitaţii slabe mixte. Dar tot cald pentru această dată va fi. Maximele pornesc de la 5 grade la Miercurea Ciuc unde în mod normal trebuie să fie minus 4, minus 5 grade si ajung la 14 grade la Timişoara şi 15 la Reşiţa.

Şi în sud vor fi unele înnorări dar este loc şi pentru puţin soare. Dimineaţa şi seara, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă. Maximele, în creştere faţă de ieri, vor fi cuprinse în general între 10 şi 14 grade, valori ce depăşesc mediile climatologice cu circa 10 grade.

Aceeaşi situaţie şi în Dobrogea: vreme de primăvară cu 13 grade la amiază la Tulcea şi Constanţa şi cu destul de mult soare.

Moldova nu face excepţie: temperatura este în creştere, maximele trec de 10 grade poate doar cu excepţia extremităţii nordice: 12 grade la Iaşi, 11 în Bacău şi 13 la Focşani.


VREMEA PE 2 ZILE
Vremea se menţine mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată din an, îndeosebi în regiunile vestice. Cerul va fi variabil, exceptând nordul şi estul ţării, unde vor fi înnorări şi izolat va ploua slab. Dar norii şi ploile sunt se extind seara si noaptea urmând să cuprindă aproape toate regiunile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în Banat şi în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1-2 grade în nordul Moldovei şi în jur de 16 grade în Banat la Timisoara şi dealurile Crişanei. În primele ore ale zilei, în zonele joase din sud şi sud-est, pe spaţii restrânse va fi ceaţă.

În Capitală, 1-3 grade dimineaţa şi o maximă de 9...10 grade. Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat începând cu orele serii urmând să plouă slab în cursul noptii. La începutul zilei vor mai fi condiţii de ceaţă.

Luni vremea se răceşte în nordestul ţării, în nordul Moldovei maximele vor fi chiar negative: minus 1 grad la Suceava. Dar în cea mai mare parte a ţării rămâne la fel de caldă cu cele mai mari maxime în sudvest: 14-15 grade la Timişoara şi Arad. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua în nordul şi estul ţării şi doar pe arii restrânse în celelalte regiuni. În jumătatea nordică a Moldovei şi la munte, cu precădere în Carpaţii Orientali, precipitaţiile vor fi mixte şi izolat se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Banat şi în zona montană înaltă. Seara şi dimineaţa, în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă asociată cu burniţă.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă din an. Cerul va fi mai mult noros şi trecător va mai ploua slab în primele ore ale zilei. Seara vor fi condiţii de ceaţă. Maxima se va situa în jurul valorii de 9 grade.