MENIU

Vremea se menţine caldă! PROGNOZA METEO pe trei zile

Prognoza meteo pe trei zile

Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât ar fi normal în această perioadă, cu maxime la nivelul întregii ţări cuprinse între 2 şi 11 grade. Cerul va fi acoperit de nori, dar până la amiază din loc în loc se va arată şi soarele. Precipitaţiile vor fi tot mai puţine, în special la începutul zilei, predominant ploi în Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei, iar la munte, trecător şi lapoviţă sau ninsoare. În zonele joase de relief dimineţa va fi ceaţă, izolat asociată cu burniţă.

BUCURESTI
În Capitală, vremea ne rasfaţă din nou, şi chiar dacă soarele se mai ascunde printre nori, temperatura va creşte până la o maximă de 8...9 grade.

MUNTE 2 zile
La munte vremea rămâne mult mai caldă decât ar fi normal la această dată. La amiază vor fi 3 grade la Sinaia, 4 grade la Predeal şi la Stâna de vale şi minu 4 grade sus pe Ceahlău. Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse în special în Carpaţii Orientali va fulgui.. Pe văi şi în depresiuni sunt condiţii de producere a ceţii.

Din pacate stratul de zăpadă, cât a mai rămas din el sus pe creste a continuat să se topească, aşa că la Semenic mai sunt doar 4 cm, la Parâng 9 cm, sus în Poiana Braşov 5 cm, la Păltiniş 19 cm, iar la Bâlea Lac 49 cm.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice, cerul rămâne mai mult noros, dar precipitaţiile se răresc. Vor mai fi ploi sau lapoviţă, la începutul zilei în Maramureş şi Transilvania. În zonele joase, izolat se va semnala ceaţă. Temperaturile maxime sunt în continuare mult prea mari pentru această dată: între 2...3 grade în depresiuni şi 8 grade în Banat.

În sud, ziua a început cu nori mulţi şi din loc burniţă sau ploaie slabă, dar până la amiază soarele se va arată tot mai generos. Astfel, temperatura va creşte mai mult ca ieri, până la 9 grade în Craiova, 11 grade în Piteşti şi Ploieşti, 10 grade la Giurgiu şi 9 grade la Buzău şi Brăila. Vântul va sufla slab, când şi când moderat.

În Dobrogea, cerul va fi mai mult noros în prima parte a zilei, când izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul nu va trece de moderat, iar temperatura va creşte la fel de mult ca şi ieri, spre maxime de 10 grade atât la Constaţa cât şi la Tulcea.

În Moldova scenariul meteorologic este cam acelaşi. Cer înnorat în prima parte a zilei şi trecător ploi slabe în special în nordul regiunii, apoi şi intervale cu soare. În zonele joase de relief, dimineaţa, izolat se va semnala ceaţă. Temperaturile maxime în continuare mult peste mediile climatologice, vor fi de 7 grade în Galaţi şi Iaşi şi de 4 grade în Bacău şi Suceava.


VREMEA PE 2 ZILE
Vineri, vremea se va menţine foarte caldă, cu valori termice maxime cuprinse între 2 şi 11 grade, uşor mai ridicate spre 13...14 grade în Banat. Cerul va fi mai mult noros în nord, dar în restul tării soarele va fi mai generos. Mai ales după căderea serii vor fi ploi slabe, în Maramureş, nordul Crişanei şi al Transilvaniei. În partea nordică a Carpaţilor Orientali trecător va ninge slab. Vântul va sufla cu putere doar sus la munte, în vreme ce în rest nu va trece de moderat.

În Capitală soare printre nori şi puţină ceaţă în zorii zilei. Va fi cald în continuare, astfel cã temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade.

Sâmbătă, temperatura mai creşte uşor, astfel că la amiază, termometrele vor indica între 5 grade la Miercurea Ciuc şi 15 grade la Timişoara, valori cu aproximativ 10 grade peste mediile climatologice specifice perioadei. Norii preferă tot nordul ţării, unde pe arii restrânse va ploua slab. În nordul Carpaţilor Orientali se vor semnala precipitaţii mixte. În celelalte regiuni sunt condiţii de ceaţă la primele ore ale diminineţii, dar după ridicarea ei soarele va fi destul de generos. Vântul va continua să prezinte intesificări la munte.

Mai cald decât vineri şi în capitală, unde la amiază vor fi 11...12 gradecu mult peste media perioadei. Cerul va fi variabil, spre parţial noros, iar vântul nu va trece de moderat.