MENIU

Prognoza meteo pe trei zile

Prognoza meteo pe trei zile

Duminică vremea va fi mai caldă decât în mod normal la începutul lunii ianuarie, în special în regiunile vestice, la deal şi la munte. Astfel temperaturile vor fi cuprinse între 1 grad în Moldova şi 14 grade în Banat şi Crişana. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua în vest şi nord-vest, iar în regiunile extracarpatice se va semnala ceaţă şi izolat burniţă. Dimineţa sunt condiţii de formarea a poleiului. Vântul se intensifică în Banat, Dobrogea, Moldova şi la munte.

În Bucureşti, atmosfera rămâne închisă şi duminică. Norii persistă şi va fi ceaţă mai ales dimineţa, când trecător poate să apară şi burniţa. Vântul va fi linştit, iar în termometre vom avea minus 1 grad în zori şi 4-6 grade la amiază. 

Munte

La munte vremea se menţine mai caldă decât în mod normal pentru începutul lunii ianuarie. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua slab în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali. Pe văi şi în depresiuni dimineaţa se va semnala ceaţă. Vântul va prezenta intensificări, mai ales pe crestele înalte. Temperaturile sunt pozitive până la altitudinii mari şi ajung la 7-9 grade pe Valea Prahovei şi 10-12 grade în staţiunile din Munţii Apuseni.

Temperaturile ridicate din ultima perioadă şi lipsa ninsorilor au afectat serios stratul de zăpadă, astfel acesta mai este present doar local şi măsoară până la: 27 cm la Păltiniş, 18 cm la Semenic, 10 cm la Poiana Braşov, 10 la Arieşeni şi 19 de cm la Straja.

În regiunile intracarpatice vremea este mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Soarele nu prea se arată şi mai ales în Maramureş, dealurile Crişanei şi Banatului local va ploua. Temperaturile maxime vor fi de 12 grade la Timişoara, 13 grade la Arad, 12 grade la Oradea, 6 grade la Cluj Napoca, 9 grade la Sibiu valori cu până la 10 grade mai ridicate faţă de mediile climatologice specifice perioadei.

Regiuni

Sudul ţării va avea parte de vreme închisă. La câmpie, norii joşi şi ceaţa persistă până la amiază şi trecător va fi burniţă, dar cu toate acestea va fi cald pentru această dată. Cele mai ridicate maxime vor fi în dealurile subcarpatice 10-11 grade, în timp ce în localităţile cu ceaţă nu vor fi mai mult de 3-5 grade.

În Dobrogea, vântul se înteţeşte, în consecinţă ceaţa va fi mai puţină, dar cerul rămâne noros. Temperatura creşte cu 3-4 grade mai mult decât ieri, astfel la Constanţa vor fi 8 grade, iar la Tulcea 9 grade.

În Moldova, cerul va fi mai mult noros şi mai ales în prima parte a zilei ceaţa va persista şi izolat va fi burniţă. Aşadar, umezeala va fi ridicată şi împreună cu vântul moderat vor amplifica senzaţia de rece. Temperaturile în această parte a ţări sunt mai aparopiate de cele normale la această dată: maxime de 3 grade la Focşani, 2 grade în Bacău, 4 grade la Iaşi şi 3 grade la Suceava.

Luni și Marți

Anul acesta vremea nu respectă sintagma de "ger al bobotezei". Luni va fi destul de cald pentru data din calendar - dimineaţa în depresiuni vor fi minus 6 grade, iar în vest 9 grade cu plus. La amiază vor fi maxime cuprinse între 5 şi 15 grade, mai scăzute în localităţile cu ceaţă persistentă. În zonele joase din sudul şi estul ţării local se va semnala ceaţă, izolat asociată cu burniţă, iar în celelalte regiuni norii se adună temporar şi pe suprafeţe mici va mai ploua slab.

Cald şi în Bucureşti, unde meteorologii au prognozat o maximă de 8-9 grade. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla în general slab.

Vreme caldă pentru această dată va fi şi marţi, în special în regiunile vestice, la deal şi la munte. Ceaţa şi norii stratifomi domină aspectul zilei din sudul, centrul şi estul ţării, unde izolat va fi burniţă. În restul ţării soarele se va arătă generos, iar ceaţa matinală nu va zăbovi prea multe ore. Vântul nu trece de moderat nicăieri în ţară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 14 grade în dealurile submontane.

Nori şi ceaţă în capitală şi o temperatură maximă mai mică decât luni, în jurul valorii de 5 grade. Trecător vor fi condiţii de burniţă. 

Mai multe articole despre:
meteo prognoza zile trei