MENIU

Prognoza meteo pe trei zile. Schimbări de vreme de ultimă oră

Prognoza meteo pe trei zile. Schimbări de vreme de ultimă oră

Duminică, vremea se ameliorează sub aspectul precipitaţiilor şi se încălzeşte uşor, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 27 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi va ploua, pe spaţii restrânse, tot în regiunile vestice, sudice şi la munte. Vântul continuă să aibă unele intensificări pe litoral.

Se încălzeşte uşor şi în Capitală, astfel că la amiază termometrele vor indica 24...25 de grade. Norii rămân în peisaj şi se menţin condiţiile de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat.

La munte, ploile se mai răresc, iar valorile termice cresc uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales ziua, când trecător, mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali, pe arii restrânse va mai ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. În aceste condiţii, termometrele vor indica la amiază 18 grade la Stâna de Vale. 17 în Predeal, 16 la Păltiniş, 15 în Semenic, 14 la Sinaia şi 10 sus pe Ceahlău.

Şi pe litoral vremea revine la sentimente mai bune, dar tot va fi rece pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, dar peste zi mai sunt condiţii pentru averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 25 de grade, apa mării va avea între 21 şi 23 de grade.

Luni, vremea devine normal din punct de vedere termic pentru ultima decadă a lunii august. Maximele vor fi cuprinse între 24 de grade la Miercurea Ciuc şi 29 de grade la Baia Mare, Oradea, Timişoara şi Giurgiu, poate chiar 30 de grade în Câmpia de Vest. Ceva mai mulţi nori doar pe la munte, în prima parte a zilei, unde izolat va mai ploua slab. Vântul va avea intensificări temporare pe litoral.

În Capitală, săptămâna începe cu vreme frumoasă şi mai caldă decât până acum. În  condiţii de cer variabil, termometrele vor indica la amiază 28…29 de grade.

Procesul de încălzire continuă şi marţi, vremea devenind caldă pentru această dată. Maximele vor fi cuprinse între 27 de grade la Miercurea Ciuc şi 30 de grade în vest şi sud, poate chiar 31 de grade în Câmpia de Vest. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nord-vestice, iar seara cele nordice şi de nord-est, unde vor fi înnorãri temporare şi cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla mai tare în zona Munţilor Banatului.

În Bucureşti, marţi avem parte de mult soare, vânt cel mult moderat şi în jur de 30 de grade la amiază.