MENIU

PROGNOZA METEO pe 3 zile. WEEKEND cu VREME FRUMOASĂ şi maxime de 22 de grade

PROGNOZA METEO. Joi va fi din nou însorită şi mult mai caldă decât ar fi normal la acestă dată. În prezenţa soarelui generos, maximele zilei vor fi cuprinse între 13 grade în estul Transilvaniei şi 21 de grade în Muntenia. Vântul mai diminuează în intentisitate faţă de ieri, dar va avea intensificări temporare la munte şi în Moldova şi din loc în loc în celelalate regiuni.

PROGNOZA METEO BUCURESTI

În capitală, urmează o încă o zi însorită de primăvară şi mai caldă decât ar fi normal la această dată. În zori, termometrele vor indica 6....8 grade, iar până la amiază mercurul urcă până în jurul valorii de 20 de grade.

PROGNOZA METEO MUNTE

La munte vremea redevine în general frumoasã şi va fi cald pentru această dată. Soarele domină aspectul zilei, iar norii se mai adună temporar, doar în zona Carpaţilor Orientali. Vântul nu cedează nici astăzi, dar viteza la rafală este mai redusă decât în zilele trecute. Astfel, la amiază vor fi de 10 grade la Stâna de vale, 9 grade la Predeal, 8 grade la Păltiniş, Semenic şi Sinaia şi 3 grade sus pe Ceahlău.

PROGNOZA METEO REGIUNI

În regiunile intracarpatice vremea redevine frumoasă – norii prezenţi la începutul zilei prin estul Transilvaniei şi Maramureş se risipesc, astfel că soarele va domina atmosfera de primăvară. Vântul se domoleşte, iar temperatura creşte mai mult decât ieri, până la 18 grade la Timişoara, 17 grade la Oradea şi Cluj Napoca, 16 grade în Sibiu şi 15 grade la Braşov.

În sud, vremea se anunţă în continuare frumoasă şi mult prea caldă pentru această dată. Cerul se înseninează, vântul mai are unele intensificări, dar cu viteze ceva mai mici decât ieri, iar termometrele vor indica la amiază 18...20 de grade.

Ziua se anunţă frumoasă şi în Dobrogea, dar vântul rămâne activ şi pe parcursul zilei cu viteze la rafală în jur de 40...50 km/h. Temperatura este mai scăzută decât ieri în special în partea contintală, unde astăzi nu se mai depăşesc 17...18 grade, iar ieri s-au atins chiar 22...23 grade.

În Moldova norii se răresc până la amiază, aşa că aspectul zilei va fi în general frumos. Vântul nu cedează nici astăzi şi suflă în rafale ale căror viteză ajunge şi la 50...55 km/h. Maximele termice, tot peste mediile specifice datei din calendar sunt de 18 grade în Galaţi, 19 grade în Bacău, 18 grade în Iaşi şi 16 grade la Piatra Neamţ şi Suceava.

PROGNOZA METEO PE 2 ZILE

Vineri  vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie – maximele vor depăşi mediile climatologice de referinţă cu pâna la 10...11 grade. Soarele va fi singur pe cer, iar vântul va fi mai sprinten în Banat, Crişana, Moldova şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 22 de grade, mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra doar 12...13 grade.

Soare cât e ziua de lungă şi în capitală, vânt liniştit şi o temperatură maximă uşor mai ridicată decât astăzi, de 21...22 de grade.

Sâmbătă vremea va fi în continuare frumoasă şi mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi în general senin, cu unele înnorări noaptea în est şi sud-est. Vântul va continua să sufle cu putere în Moldova şi în sudul Banatului, iar în restul ţării nu va trece de moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10...12 în zona litorală şi 22...23 de grade în Banat.

În Bucureşti încă o zi însorită şi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Vântul va sufla slab, şi din când în când moderat după-amieza. Temperatura maximă va fi de 20...21 de grade.