MENIU

PROGNOZA METEO pe 3 zile: cum e VREMEA în weekend. Temperaturi CALDE, cu ceaţă şi PLOI

PROGNOZA METEO pentru weekend

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea se menţine caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă local în vest, centru şi în zona de munte. Temperaturile maxime vor fi de la 7 grade în Moldova până la 18 grade în Dealurile de Vest. Norii acoperă temporar cerul dar e loc şi pentru soare şi numai izolat se va semnala burniţă sau ploaie slabă. Vântul va avea unele intensificări în regiunile sudice. Pe arii restrânse în zonele joase va fi ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCURESTI

Şi în Bucureşti va fi mai cald decât ar fi normal. De dimineaţa vor fi 3...4 grade, iar până la amiază temperatura creşte spre 10 grade. Aspectul vremii va fi în general închis şi trecător, vor fi condiţii de burniţă.

PROGNOZA METEO MUNTE

La munte maximele zilei se vor situa cu peste valorile normale la acestă dată: 11 grade la Stâna de vale şi Păltiniş, 10 grade la Predeal şi 7 grade la Sinaia. Peste zi intervalele cu nori alterenază cu cele cu soare şi numai izolat se va semnala burniţă sau ploaie slabă. Noaptea nebulozitatea se va accentua în Carpaţii Occidentali şi nordul Orientalilor, unde pe arii extinse va ploua slab. Vântul va avea intensificări pe creste. Izolat pe văi şi în depresiuni va mai fi ceaţă. În weekend, deşi temperaturile vor fi în uşoară scădere, ele continuă să fie mai ridicate decât cele obişnuite la sfârşit de februarie. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse. În zona înaltă vor fi lapoviţe şi ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă.

PROGNOZA METEO REGIUNI

Vremea mult mai caldă decât în mod obişnuit la acestă dată în regiunile situate în interorul arcului carpatic. Aerul cald mediteranenea ridică mercurul în termometre la 10 grade chiar şi în depresiuni la Miercurea Ciuc, 14 grade în Braşov şi Cluj Napoca şi 16 grade la Sibiu şi Timişoara.

În sud cerul va fi în general noros şi vor fi condiţii de burniţă sau ploaie slabă. Vântul va deveni în general moderat, asta înseamnă viteze în jur de 30...40 km/h. Temperaturile sunt în continuare peste medie, maxime între 10 grade în Bărăgan, până la 14 grade în localităţile din nordul Olteniei. Ceaţa ar putea să mai fi prezentă pe arii restrânse dimineaţa.

Condiţii de ceaţă şi în Dobrogea unde peste zi soarele se ascunde printre nori, dar chiar şi aşa temperatura va creşte până spre 9 grade în Constanţa şi 11 grade la Tulcea.

Cer înnorat şi în cea mai mare parte a Moldovei, dar şansele pentru precipitaţii sunt reduse. Cel mult ar putea să apară izolat burniţe sau ploi slabe, iar pe lângă acestea dimineaţa sunt condiţii de ceaţă. Vântul devine moderat în nordul regiunii, iar sub aspect termic o vreme caldă, cu maxime de 11 grade în Galaţi, 8 grade în Bacău, 10 grade în Iaşi şi 7 grade la Suceava.

PROGNOZA METEO PE 2 ZILE

Sâmbătă vremea va fi închisă, dar relativ caldă pentru ultima decadă a lunii februarie. Temporar va ploua, în vestul, centrul şi nordul ţării şi local, în special seara şi noaptea în rest. La munte, trecător vor fi şi lapoviţe sau ninsori. Vântul va sufla cu putere în estul şi sud-vestul ţării. Temperatura mai scade uşor, astfel că valorile maxime se vor încadra între 4 grade în Moldova şi 13 grade în Banat şi Transilvania. Local, mai ales dimineaţa, va fi ceaţă în sud-est.

În capitală, sâmbătă, cerul va fi noros şi trecător va ploua, iar termometrele vor arăta 4...5 grade dimineaţa şi 8...9 grade la amiază.

Duminică cerul va fi noros şi temporar va ploua în aproape toată ţara, însă cantităţile de apă nu prea sunt însemnate. Noaptea în estul în Transilvaniei dar şi la munte pe tot parcursul zile precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia, Dobrogea şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi în continuare peste mediiile climatologice cu până la 5 grade, cuprinse între 3 grade în Moldova şi 13 grade în sudul Olteniei.

Şi în Bucureşti temporar va ploua duminică, iar temperatura maximă va fi de 7...8 grade, cu 2...3 grade peste media specifică acestei perioade.