MENIU

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea duminică şi la începutul săptămânii viitoare

Duminică, 15 mai, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar accentuate şi vor fi averse şi descărcări electrice, pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice, precum şi în zona de munte, iar după-amiaza şi seara şi în sudul şi sud-estul ţării, în timp ce în restul ţării se vor semnala izolat. Cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi se menţin condiţiile de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul şi estul ţării, dar de scurtă durată, în timpul ploilor şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 16...17 grade în dealurile Crişanei şi nordul Moldovei şi 25...26 de grade în sud-est.

În Capitală, vremea va fi uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza şi seara, când se vor semnala averse şi descărcări electrice. Maxima se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

La munte, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

La mare, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, temporar mai noros spre seara şi noaptea când vor fi averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină. Vântul va sufla moderat cu unele intensificări ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 23 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 15 şi 16 grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Luni, vremea va fi în general instabilă și se va răci, devenind răcoroasă pentru această dată. Temperaturile maxime vor avea valori de la 11 grade în nordul Moldovei, până la 21 de grade în sudul Munteniei. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în centru și est, precum şi în zonele montane și pe arii mai restrânse, mai ales după amiază, în restul ţării. La munte, la altitudini mari, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Izolat cantitățile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

În Capitală, vremea va fi în general instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineaţa, 11-13 grade şi maxima zilei, in jur de 20 de grade.

Marţi vremea se va menţine în general instabilă şi va continua să se răcească. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14...15 grade în nord şi 20...21 de grade în sud. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în regiunile nordice și centrale, precum și în zonele montane si pe arii mai restrânse în restul ţării. Vor fi condiții de grindină, iar pe crestele montane înalte precipitațiile vor mai fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare.

În Bucureşti, vremea va fi ușor instabilă şi răcoroasă pentru această dată. Dimineaţa, 9-10 grade şi la amiaza, 19-20 de grade. Trecător vor fi ploi slabe, de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice.