MENIU

Prognoza meteo 6 august. Averse, grindină și vijelii

Prognoza meteo 6 august

Astăzi, valorile termice vor scădea semnificativ în toată ţara, iar vremea va fi în general instabilă în jumătatea de nord-est, unde temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vor fi perioade în care fenomenele vor fi mai intense în Dobrogea, estul Munteniei şi local în Moldova, unde vor fi posibile vijelii şi grindină. 

Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25...40 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va fi moderat, cu intensificări temporare în majoritatea zonelor, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 33 de grade.

In capitala, valorile termice vor fi în scădere, astfel că maxima va fi de 31...32 de grade. Temporar înnorările vor fi accentuate şi vor fi posibile averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

La munte, vremea va fi în general instabilă şi se va răcori. Cerul va fi temporar noros şi, în special în a doua parte a zilei, local în Carpaţii Orientali şi în estul Meridionalilor se vor semnala averse, însoţite şi de descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor fi izolat mai însemnate, peste 25...40 l/mp. Vântul va avea temporar intensificări, iar pe creste va sufla tare.

La mare, vremea va deveni în general instabilă şi se va mai răcori, în special în a doua parte a zilei. Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii. Vor fi condiţii de grindină Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. . Temperaturile maxime vor fi de 27...28 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 23 şi 25 de grade. 

Mai multe articole despre: