MENIU

Prognoza meteo 5 februarie. Vreme deosebit de caldă: temperaturi de până la 16 grade

Prognoza meteo 5 februarie

Astăzi, vremea va fi deosebit de caldă pentru aceasta dată, exceptând nord-estul ţarii, unde valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei. 

Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1...2 grade în nordul Moldovei şi 14...16 grade în Banat şi în vestul Olteniei. 

În regiunile nordice, cerul va fi mai mult noros şi precipitaţiile se vor extinde treptat, mai ales în a doua parte a zilei. 

Vor fi ploi, iar în zona de munte şi în jumatatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile. Izolat se va depune polei. În celelalte regiuni, înnorarile vor fi temporare şi, mai ales dimineaţa, pe arii restrânse, îndeosebi în sud, va fi ceaţa, posibil asociata, izolat, cu burniţa. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari la munte, în special pe creste.

In Capitala, 3...5 grade dimineata si conditii de ceata. Pe parcursul zilei, vremea se va menţine deosebit de calda pentru aceasta data, deşi valorile de temperatura vor fi în scadere faţa de ieri. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima se va situa în jurul a 10 grade.

La munte, vremea va fi mai calda decât în mod obişnuit la aceasta data. Cerul va fi noros şi se vor semnala precipitaţii, mai ales sub forma de ploaie în Munţii Apuseni şi mixte în Carpaţii Orientali unde, izolat, vor fi şi depuneri de polei. În restul masivelor cerul va fi temporar noros şi doar izolat vor fi posibile precipitaţii slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari pe creste.