MENIU

PROGNOZA METEO 4 martie. Vreme în general închisă şi ploi pe arii extinse

Vineri, vreme în general închisă şi ploi pe arii extinse în jumătatea de sud a ţării şi izolat în rest. În Oltenia, Muntenia şi în sudul Banatului se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 35...40 l/mp, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 50-60 km/h. În Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, vor predomina ninsorile, iar rafalele vor depăşi 70 km/h. Temperaturile maxime, în scădere în regiunile sudice, vor fi cuprinse între 7 grade în Oltenia şi 15 grade în Maramureş.

În Bucureşti tot vreme mohorâtă şi ploi din când în când. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în prima parte a zilei şi în jur de 10 grade la amiază.

La munte, cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii mixte, pe arii relativ extinse. În Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură cantităţile de apă vor fi mai însemnate, izolat, peste 35...40 l/mp, iar la altitudini de peste 1700 m vor predomina ninsorile. Rafalele vor depăşi 70 km/h. La amiază vor fi 5 grade la Păltiniş, 7  la  Predeal, 1 la Semenic, 4 la Sinaia 1500, 7 la Stâna de Vale şi 1 grad sus pe Ceahlău.

Sâmbătă, aspectul vremii se îmbunătăţeşte şi  se încălzeşte. Izolat mai plouă slab după-amiaza în Munţii Bucegi, iar noaptea în Carpaţii Occidentali. Vor fi 6 grade la Păltiniş, 7 la Predeal, 4 la Semenic, 6 la Sinaia, 8 la Stâna de Vale şi 0 sus pe Ceahlău. Duminică valorile termice continua să crească. Cerul va fi variabil cu înnorări şi ploi în zona Carpaţilor Occidentali ,dar si cu lapoviţă şi ninsoare la înălţimi mari. Ca şi în celelalte zile vântul suflă cu putere în toată zona montană.

În regiunile intracarpatice vreme cu foarte puţin soare vineri, cu ploi în Banat şi sudul Crişanei. În sudul Banatului cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 35...40 l/mp, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 50-60 km/h. În Munţii Banatului, la peste 1700 m vor predomina ninsorile. La amiază vor fi  9 grade la Timişoara, 13 la Oradea şi Cluj, 10  la Braşov şi Miercurea Ciuc şi 15 grade la Baia Mare.

În sud vreme închisă şi ploioasă. Ploile sunt moderate, dar izolat pot trece de 35-40 l/mp. La munte predomină ninsorile. Vântul are intensificări temporare, cu viteze de 50-60 km/h, iar la munte peste 70 km/h . Maximele scad semnificativ şi doar în Muntenia mai pot fi 10..11 grade, în Oltenia 7…8 grade.

În Dobrogea tot vreme închisă şi ploi pe arii extinse, vânt moderat şi 12 grade la Tulcea şi 11 la Constanţa.

În Moldova tot nori, dar ploile rare, prin sudul regiunii. Maximele nu se schimbă semnificativ:  9 grade la Suceava, 11 la Iaşi, 10 în Bacău şi12  la Focsani.

Vremea se strică! Informare meteo de ploi, vânt puternic şi ninsoare la munte

Pe de altă parte, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo, valabilă pe 4 martie, între ora 3 dimineaţa şi ora 23.

În intervalul menţionat, aria ploilor se va extinde, cuprinzând jumătatea sudică a ţării. În Oltenia, Muntenia şi în sudul Banatului se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 35...40 l/mp, iar vântul va avea intensificări temporare cu viteze de 50-60 km/h.

În Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, vor predomina ninsorile, iar rafalele vor depăşi 70 km/h.

În sudul Banatului intensificări ale vântului vor fi şi în a doua parte a zilei de joi, 3 martie.