MENIU

Prognoza meteo 30 august. Început de săptămână cu ploi în toată țara

Prognoza meteo 30 august

Astăzi, în vestul, centrul şi nordul ţãrii, valorile termice se vor situa sub cele caracteristice datei, vor fi înnorãri şi local va ploua şi sub formã de aversã. Izolat, se vor semnala descãrcãri electrice, iar cantitãţile de apã mai pot depãşi 15 l/mp. În restul teritoriului, vremea va deveni în general frumoasã şi apropiatã de normal sub aspect termic. 

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi doar pe alocuri ploi slabe de scurtã duratã, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri pe crestele montane si local în sudul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 19 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţã.

In Bucuresti, vremea va deveni în general frumoasã, iar valorile termice se vor situa în jurul normelor caracteristice datei. 16-17 grade dimineata si 27-28 de grade la amiaza. Cerul va avea unele înnorãri la începutul zilei, cu probabilitate slabã de ploaie, apoi se va degaja treptat devenind mai mult senin. Vântul va sufla în general moderat.

Maine, in regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi la munte, cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi perioade în care local se vor semnala ploi de scurtã duratã, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade la Satu Mare si Zalau şi 28 de grade la Drobeta, Calarasi si Tulcea. Izolat, cu probabilitate mai mare în centrul ţãrii, se va semnala ceaţã.

In Bucuresti, vremea se va menţine în general frumoasã şi normalã sub aspect termic. 12-14 grade dimineata, spre 10 grade in zona preoreseneasca si 27-28 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Miercuri, in vestul, centrul şi nordul ţãrii, dar şi în zonele montane şi submontane din rest, vremea va fi rãcoroasã, cerul mai mult noros, va ploua pe arii extinse şi izolat se vor semnala descãrcãri eletrice. Local, în special la munte, se vor cumula cantitãţi de apã mai însemnate. În sud şi în est valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru prima zi de septembrie, cerul va fi variabil, însã dupã-amiaza instabilitatea atmosfericã se va manifesta pe alocuri prin înnorãri accentuate, averse ce pot avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi posibil grindinã. Vântul va sufla tare la munte, unde pe creste rafalele vor depãşi 80...90 km/h, dar intensificãri locale şi temporare vor fi şi în celelalte zone, în special în vest şi în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade la Miercurea Ciuc şi 28 de grade la Calarasi si Braila. Izolat şi trecãtor se va forma ceaţã.

In Bucuresti, vremea va fi uşor instabilã, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale în prima zi a lunii septembrie. 13-14 grade dimineata, spre 11 grade in zona de periferie si 26-27 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri în a doua parte a zilei când vor fi ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. 

Mai multe articole despre:
meteo prognoza meteo vremea azi