MENIU

PROGNOZA METEO 27 iulie. Disconfort termic accentuat în zonele de câmpie din sud şi est

Miercuri, 26 iulie, vremea rămâne caldă pentru această perioadă, iar în zonele de câmpie din sud şi din est disconfortul termic va fi mai accentuat. Temperaturile maxime pornesc de la 27 şi se opresc la 34 de grade, informează Realitatea TV.

În Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei şi la munte, mai ales după-amiaza, local, vorbim despre averse, tunete, fulgere şi unele intensificări ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi va cădea grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe spaţii mici.

Şi în Bucureşti va fi cald.  În condiţii de cer variabil termometrele vor indica la amiază 33-34 de grade.

Norii cuprind ales după-amiaza cerul în zona montană, când în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali şi pe arii restrânse în rest se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate, peste 20...25 l/mp cu precădere în masivele vestice şi de sud-vest, şi va cădea grindină.

Pe litoral ziua se anunţă în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări izolate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 31 de grade, în timp ce apa mării va avea în jur de 26 de grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Joi, 27 iulie, în vest şi nord-vest vremea se menţine în general instabilă şi, mai ales după orele prânzului, local vor fi averse şi vijelii. Cu totul izolat se vor cumula cantităţi de apă însemnate şi vor fi posibile căderi de grindină. În restul ţării tot vreme caldă, local caniculară în Câmpia Română, cu cer variabil şi doar pe spaţii mici, la munte, fenomene de instabilitate. Temperaturile maxime, trec de 30 de grade în aproape toată ţara şi ajung la 36 de grade la Giurgiu. Excepţie face doar litoralul.

În Bucureşti tot vreme caldă şi discomfort termic. De la cele 18-20 de grade din zori, temperature creşte până în jurul valorii de 34 de grade la amiază. În plus indicele temperatură-umezeală atinge pragul critic de 80 de unităţi, astfel că temperature resimţită de noi va fi mai ridicată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Vineri, în vest, centru, nord, la deal şi la munte vremea se răceşte şi se menţine instabilă. Local vor fi averse cu tunete, fulgere şi vânt, iar pe spaţii mici se vor cumula cantităţi de apă însemnate şi vor fi posibile căderi de grindină. În restul ţării tot vreme caldă,  caniculară chiar prin sud şi în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25-26 de grade în nord-vest şi 36 de grade la în Bărăgan.

Nu vor fi schimbări esenţiale în evoluţia vremii în Capitală. 18-20 de grade dimineaţă, cer mai mult senin şi în jur de 35 de grade la prânz.