MENIU

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine instabilă. Unde va continua să plouă

PROGNOZA METEO. Joi, 26 mai, vremea va fi în continuare instabilă în sudul, centrul şi estul ţării, precum şi la munte, informează Realitatea TV.

PROGNOZA METEO 26 mai. Instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere după-amiaza şi seara şi pe arii relativ extinse vor fi averse, însoţite trecător şi de descărcări electrice. În Carpaţii Orientali şi Meridionali, precum şi în Moldova cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. În restul ţării, vremea va fi în general frumoasă, iar averse slabe vor apărea izolat, în a doua parte a zilei. Temperaturile maxime, în creştere faţă de ieri, se vor încadra în general între 17 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest.

În Capitală, pe parcursul zilei vor fi averse şi trecător descărcări electrice. Maxima se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

La munte, vremea va fi în continuare în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere după-amiaza şi seara, prin înnorări temporar accentuate şi pe arii relativ extinse averse, însoţite trecător şi de descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea unele intensificări.

Avertizarea COD PORTOCALIU de ploi a fost prelungită

PROGNOZA METEO 26 mai. La mare, vremea va fi în general instabilă dar se va încălzi. Cerul va fi temporar noros în special în timpul zilei, când temporar vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 19 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 16 şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori în deltă.

VREMEA PE 2 ZILE

Vineri, vremea va continua să se încălzească. Temperaturile maxime, trec de 20 de grade în aproape toată ţara iar în regiunile vestice ajung frecvent la 28 de grade, izolat 29 de grade. Instabilitatea atmosferică se menţine în jumătatea de est a ţării şi la munte unde, îndeosebi după-amiaza și seara, local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat se mai pot cumula cantități însemnate de apă și vor fi condiții de grindină. În restul ţării, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat.

Şi în Capitală va continua să se încălzească. Dimineaţa, 12-13 grade şi la amiază, 23-24 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara când vor fi averse şi descărcări electrice.

Sâmbătă, valorile termice vor continua să crească ușor și vor fi mai ridicate decât cele normale pentru ultima decadă a lunii mai în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade la Constanta şi în depresiuni și 29 de grade la Arad si Timisoara, dar în vest izolat pot fi si 30 de grade. În estul și sud-estul teritoriului şi în zonele de munte, îndeosebi după-amiaza și seara, local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări scurte ale vântului. Izolat, vor fi posibile căderi de grindină și cantități de apă însemnate.

În Bucureşti, dimineaţa, 11-13 grade si maxima zilei, 26-27 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, când vor fi condiții de averse şi descărcări electrice.