MENIU

PROGNOZA METEO 20 februarie. Zi mohorâtă în toată ţara

Vremea se menține mohorâtă în jumătatea de nord a ţării, unde va ploua pe arii extinse, iar în Moldova şi Maramureş se vor semnala şi precipitaţii mixte. La munte vor predomina ninsorile. În restul țării cerul va fi temporar noros și va ploua pe spații restrânse, mai ales în Dobrogea şi sudul Munteniei. Vântul va sufla mai tare în special în zona montană şi în sud-vestul ţării. În aceste condiţii maxime vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade.

În Bucureşti, sâmbătă, avem parte de nori, posibil ploi,  vânt  cel mult moderat, şi în jur de 9 grade la amiază.

La munte, ziua se anunţă mohorătă, astfel că pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificăãri în special pe creste. La amiază termometrele vor indica zero grade la Păltiniş, 2 la Predeal, minus 2 la Semenic, zero la Sinaia, minus 1 grad la Arieşeni şi minus 5 sus pe Ceahlău.

Duminică, vremea intră într-un proces de încălzire, ce se va resimţi mai ales în timpul nopţii. Cerul va fi temporar noros şi mai ales în cursul zilei vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificãri mai ales pe creste.

VREMEA PE 2 ZILE

Duminică, vremea începe să se încălzească, astfel că temperaturile maxime pornesc de la 3 grade la Miercurea Ciuc şi se opresc la 12 grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi temporar noros şi va ploua, local, în jumătatea noridcă a ţării şi izolat în rest.

La munte vor predomina ninsorile, iar pe spaţii restrânse în Maramureş, Crişana şi Transilvania vor fi şi precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sulfa cu putere la munte, dar şi în regiunile vestice, sud-vestice şi central, însă la cote ceva mai reduse. Dimineaţa, în zonele joase de relief, maia les din sud şi sud-est, vor fi condiţii de ceaţă.

Şi duminică în Bucureşti avem parte de nori. De la cele zero…două grade din zori, la amiază sperăm la aproximativ 10 grade.

Luni, temperaturile continuă să crească, astfel că vremea devine mai caldă decât ar fi nori, cu maxime ce pornesc de la   10 grade în depresiunile transilvane, trec de 15 grade în cea mai mare parte a ţării şi ajung la 20 de grade la Drobeta Turnu Severin. Ceva mai mulţi nori în vest, nord şi centru, unde spre seară va ploua. Vântul va avea intensificări în Câmpia de Vest şi în Delta Dunării, iar la munte va sufla tare. În zonele joase din sud, dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţă.

Săptămâna începe cu vreme caldă în Capitală. De la cele 2…4 grade din zori, în condiţii de cer variabil, la ammaiză ne bucurăm de 18..19 grade Celsius.