MENIU

PROGNOZA METEO 12 aprilie. Vremea se încălzeşte uşor

Marţi, vremea se va încălzi uşor, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade. Va ploua slab, local la munte, în centrul şi estul ţării şi izolat în rest. Vântul va avea unele intensificări în zona montană, în Banat şi Oltenia.

Şi în Capitală se va încălzi uşor. 19-20 de grade la amiază. Vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată.

La munte, de asemenea, vremea se va încălzi uşor. La amiaza vor fi 11 grade la Paltinis, 10 la Preadeal, 9 grade la Semenic, 10 la Sinaia, 10 la Arieseni şi 5 grade la Vf. Toaca din masivul Ceahlau. În cursul zilei, cerul va avea înnorări temporare şi local va ploua slab. Noaptea, cerul va deveni variabil, iar ploile se vor semnala doar cu totul izolat, în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă.

În regiunile intracarpatice, norii mai trenează şi astăzi în Transilvania unde local mai plouă slab, dar se răresc semnificativ în restul zonei. Maximle cresc faţă de ieri, mai ales in Banat unde trec de 20 de grade, 22 la Timişoara. Vor fi 19 la Oradea, 17 în Baia Mare, 18 la Cluj Napoca, 19 la Sibiu si 17 în Brasov.

În sud, revine soarele in Oltenia dar in Muntenia e încă noros şi local mai plouă slab. Dar se încălzeste peste tot. La amiaza temperatura trece de 20 de grade cam peste tot, 23 de grade la Drobeta Turnu Severin, 22 la Craiova si Giurgiu. Vintul prinde putere in Oltenia.

În Dobrogea, cerul mai are înnorări temporare dar nu mai plouă aşa mult ca ieri, mai plouă local si neinsemnat cantitativ. Maximele sunt în jur de 19-20 de grade pe continent, 18 grade la Constanta si spre 14-15 grade in delta.

În Moldova, cerul este mai mult noros, mai plouă dar slab şi cu carater local iar maximele cresc semnificativ faţă de ieri: in jur de 20 de grade in sudul si centrul regiunii, 17 grade la Suceava.

VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri, valorile termice vor continua să crească şi vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă. Temperaturile maxime, peste 20 de grade în aproape toată ţara până la 26 de grade la Drobeta Turnu Severin, poate si 27 de grade în partea de sud a Olteniei, dar mai mici de 20 de grade, spre 16 grade, în delta. În nordul, centrul şi estul ţãrii, doar izolat va ploua slab. Vor fi condiţii de ceaţă în zonele joase, cu precădere din sudul si vestul ţării.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă şi va deveni mai caldă decât în mod normal în această perioadă. 8-10 grade dimineaţa şi 24-25 de grade la amiaza.

Joi vremea va deveni în general instabilă, iar valorile termice vor marca o scădere în vest, centru şi nord. Maximele vor fi cuprinse, în general, între 17 grade la Miercurea Ciuc şi 25 de grade la Călăraşi. Va ploua, pe arii extinse în jumătatea nordică a ţării şi local în rest. Ploile, mai ales sub formă de aversă vor fi însoţite de descărcări electrice, iar izolat vor fi căderi de grindină şi cantităţi de apă mai însemnate. Temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, iar pe crestele montane va sufla tare.

Şi în Capitală se strică vremea joi. Trecător va ploua şi sunt posibile descărcările electrice. Dimineaţa 10-12 grade şi la amiază, in jur de 24 de grade.