MENIU

PROGNOZA METEO 1 martie. Cum va fi vremea în prima zi de primăvară

Deşi temperaturile scad în vest şi nord-vest, vremea se menţine mult mai caldă, decât în mod normal. Primăvară începe, aşadar, cu temperaturi maxime cuprinse între 10 grade în Maramureş şi dealurile Crişanei şi 19 grade în Lunca Dunării. Va ploua în Maramureş, cea mai mare parte a Crişanei şi Transilvaniei şi local în Banat, Oltenia şi nordul Moldovei. La munte vor fi si lapoviţe sau ninsori. Cantităţile de apă mai pot depăşi, izolat, 15 l/mp, cu precădere la munte. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, când pe arii restrânse va ploua slab şi trecător. Vântul va mai avea intensificări în toată zona montană, cu viteze de peste 65...75 km/h, iar pe crestele cele mai înalte rafalele vor depăşi 85...90 km/h. În restul ţării rafalele se vor semnala mai ales în prima parte a zilei, pe spaţii restrânse şi la cote mai reduse.

1 Martie vine în Capitală cu vreme caldă, cer variabil şi în jur de 17 grade.

La munte, cerul va fi mai mult noros, ziua vor cădea mai ales ploi, iar noaptea precipitaţii mixte. Cantităţile de apă mai pot depăşi izolat 15 l/mp. Vântul va mai avea intensificări, cu viteze de peste 65...75 km/h, iar pe crestele cele mai înalte rafalele vor depăşi 85...90 km/h. Valorile termice scad uşor, astfel că la amiază vor fi 8 grade la Păltiniş, 11  la  Predeal, 5 la Semenic, 9 la Sinaia 1500, 4 la Arieşeni şi 2 grade sus pe Vf. Toaca Ceahlău.  

În regiunile intarcarpatice vreme predominant închisă cu ploi în Maramureş, cea mai mare parte a Crişanei şi Transilvaniei şi pe arii mai restrânse în Banat. Cantităţile de apă mai pot depăşi, izolat, 15 l/mp, cu precădere la munte unde vor fi ţi lapoviţă şi ninsori, dar şi vânt cu viteze de peste 65...75 km/h la rafală, chiar peste 85-90 km/h pe creste. Temperatura este în scadere, astfel că maximele vor fi cuprinse între 11 grade la Miercurea Ciuc şi Oradea şi 16 grade la Alba Iulia.

În sud, ploi slabe, trecătoare, în prima parte a zilei, apoi vreme în general frumoasă. Maximele se menţin ridicate: 18 grade la Drobeta Turnu Severin, Alexandria, Giurgiu şi Călăraşi, 17 la Craiova şi Piteşti, 16 la Buzău.

În Dobrogea câţiva stropi de ploaie şi unele intensificări ale vântului în primele ore ale zilei, apoi perioadele însorite predomină, iar vintul se domoleşte. Maxime mari pentru aceasta dată: 16 grade la Tulcea şi Constanta.

În Moldova cerul va fi temporar noros, plouă local în nordul regiunii şi răzleţ şi slab în rest. Valorile termice mai cresc faţă de ieri, maxime de 13…14 grade în nord şi 15…16 grade în centru şi sud.

Alertă METEO: Ploi abundente în mare parte a țării

VREMEA PE DOUĂ ZILE

Miercuri, în vest, centru şi nord, vremea se răceşte, norii sunt persistenţi şi, pe arii restrânse, cad precipitaţii slabe, mixte la munte şi mai ales ploi la şes. În restul ţării,valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru început de martie, cerul va fi variabil şi doar izolat sunt posibile ploi slabe. Vântul va mai avea unele intensificări in special la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, între 4…5 grade în Maramureş şi dealurile Crişanei şi 18 grade, izolat, în Muntenia şi vestul Dobrogei.

Cald şi miercuri în Bucureşti. De la cele 4…6 grade din zori la amiază, în condiţii de cer variabil sperăm laaproximativ 16 grade.

Joi, vreme caldă în cea mai mare parte a ţării.Temperaturile maxime cresc în vest, centru şi nord, astfel că trec de 10 grade peste tot şi ajung la 17 grade la Giurgiu şi Tulcea. În cursul zilei cerul va avea unele înnorări şi doar izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată. Spre seară ploile se înmulţesc în vest şi în sud-vest. În zona montană, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în sudul Banatului şi doar izolat în rest.

Bucureştenii au parte de o zi de joi caldă, chiar dacă temperaturile scad uşor. Ziua începe cu1…3 grade, iar la amaiză vor fi în jur de 14 grade. Cerul va fi variabil cu tendinta de înnorare spre seară.