MENIU

PROGNOZA METEO 1 aprilie. Vreme deosebit de caldă: 27 de grade la Bucureşti şi Giurgiu

Vineri, vremea va fi însorită şi deosebit de caldă pentru această dată, cu valori maxime de temperatură cuprinse, în general, între 20 şi 27 de grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nordice, unde va fi variabil cu înnorări spre seară. Vantul va avea intensificări la munte, dar trecător şi în regiunile vestice şi nordice.

În Capitală, o vreme deosebit de caldă pentru această dată, cu o maximă de 26...27 de grade.

Prima zi a lunii aprilie la munte va debuta cu o vreme frumoasă şi deosebit de caldă. La amiază vor fi 18 grade la Păltinis, 19 grade la Preadeal, 16 grade la Semenic, 20 la Sinaia, 15 la Arieseni şi 11 grade la Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Ziua va fi frumoasă dar seara şi noaptea, cerul se va înnora temporar şi va ploua local, în special în zona Carpaţilor Orientali, unde pe crestele mai înalte pot apărea şi precipitaţii mixte. Ploile, mai ales cu caracter de aversă, pot fi însoţite trecător de descărcări electrice.

Sâmbătă, vremea se va răci, răcirea fiind mai accentuată în Carpaţii Orientali. Îndeosebi după-amiaza şi seara în masivele sudice, doar izolat vor fi posibile averse slabe. Spre dimineaţă, izolat pe văi şi în depresiuni se va produce brumă şi vor fi condiţii de ceaţă. Vor fi 11 grade la Paltinis, 11 la Predeal şi Semenic, 9 la Sinaia, 11 la Arieseni şi 3 pe Ceahlau Toaca. Duminică se încălzeşte din nou, temperatura trece peste valorile normale. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, iar vântul va mai avea unele intensificări în zona Munţilor Banatului. Vor fi 15 garde la Paltinis, 14 la Predea, 13 la Semenic, 12 la Sinaia, 13 la Arieseni şi 7 pe Ceahlau Toaca.

În regiunile intracarpatice, vreme deosebit de caldă pentru această dată, cu valori maxime de temperatură cuprinse, în general, între 20 şi 25 de grade. Doar în regiunile nordice, vor fi unele înnorări spre seară. Vântul va avea unele intensificări la munte şi trecător şi în vest. În sud, o zi de vară chiar dacă nu peste tot temperatura trece de 25 de grade. 27 de grade vor fi la Giurgiu. Soarele ne va însoţi toată ziua. Vreme frumoasă şi foarte caldă pentru data din calendar şi în Dobrogea: 24 de grade maxima la Tulcea si 21 de grade la Constanţa. Şi în Moldova este frumos şi cald, doar către seara apar unele înnorări în special în nordul regiunii unde şi vântul se intensifică. La amiază vor fi 22 de grade la Suceava, 24 la Iasi, 25 in Bacau si Focsani si 23 la Galati.

VREMEA PE 2 ZILE

Sâmbătă, vremea se va răci aşa încât, în majoritatea zonelor regimul termic se va apropia de cel specific acestei perioade din an. Răcirea va fi mai accentuată în jumătatea de nord-est a ţării. Cerul va fi variabil mai mult senin, cu înnorări trecătoare, îndeosebi după-amiaza şi seara, mai ales în zonele montane şi submontane din Muntenia şi Oltenia, unde doar izolat vor fi posibile averse slabe. Temperaturile maxime vor avea valori de la 10...11 grade în jumătatea nordică a Moldovei, până în jur de 23 de grade în vestul Olteniei la Drobeta Turnu Severin.

Şi în Bucureşti vremea se va răci. Dimineaţa e cald, 10-11 grade dar la amiază, numai 16-17 grade cu aproape 10 grade mai putin decât vineri

Duminică vremea se va încălzi astfel încât, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele ce ar fi normale la această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 12-13 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 21-22 de grade în Banat. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare. În orele dimineţii, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă. În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă, 3-4 grade dimineaţa si o maximã termică în jurul a 19 grade. Cerul va fi variabil mai mult senin.