MENIU

Ploile se întorc. Cum va fi vremea în următoarele trei zile în fiecare regiune

Vremea se strică din nou, astfel că joi, vineri și sâmbătă vom avea parte de ploi, însoțite de fulgere și tunete, în mai multe regiuni din țară.

VREMEA JOI

Astăzi, instabilitatea atmosferică se accentuează treptat, astfel că după amiază norii se înmulţesc şi vorbim despre averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină. Aceste fenomene se vor manifesta la început în vestul şi sudul ţării, iar seara şi în rest. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile nordice, conform Realitatea TV.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI

În Capitală norii se înmulţesc peste zi, iar spre seară va ploua, moderat cantitativ, sub formă de averse însoţite de tunete, fulgere şi vânt. Până atunci mercurul din termometre urcă până la 21...22 de grade.

VREMEA LA MUNTE

La munte instabilitatea atmosferică se accentuează treptat după orele amiezii începând cu masivele sud-vestice. Se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. Local se vor acumula15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp. În aceste condiţii la amiază vor fi….

VREMEA LA MARE

Şi pe litoral vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi temporar noros şi vor cădea averse, posibil însoţite de fenomene electrice, iar vântul va avea intensificări trecătoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 19 grade, iar apa mării va avea în jur de 15 grade.

VREMEA VINERI 

Mâine tot vreme instabilă, cu averse şi descărcări electrice, local în zonele montane și submontane, în nord, est și centru, și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Izolat sunt conditii de grindină, iar cantitățile de apă pot depăşi 20...25 l/mp, mai ales în Moldova şi la munte. Vântul va slăbi în intensitate către seara. Temperaturile maxime, în scădere în regiunile nordice, vor fi cuprinse între 14-15 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei şi 26 de grade în Muntenia. Bucureştenii au parte şi mâine de ploi, mai ales dimineaţă şi vânt cu intensificări. Ziua începe cu aproximativ 13 grade, iar la amiază termometrele vor indica 24 de grade.

VREMEA SÂMBĂTĂ

Weekendul începe tot cu vreme instabilă în vest, centru, nord şi la munte, unde vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, iar pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar astfel de fenomene vor apărea local în Moldova şi izolat în rest. Se menţin condiţiile de grindină. Temperaturile maxime pornesc de la 16 grade la Baia Mare şi Satu Mare 16 și 26...27 de grade la Giurgiu şi Călăraşi. Sâmbătă, în Bucureşti, cerul variabil peste zi se va dup-amiaza însă condiţiile de ploaie vor fi reduse. Ziua începe cu 11-13, iar la amiază termometrele vor indica în jur de 25 de grade.