MENIU

Ninsori, lapoviță și ploi! Prognoza meteo pe trei zile

Vremea va fi în general închisă şi deosebit de rece pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime se vor încadra între 1...2 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 15...16 grade pe litoral. Va ploua pe arii relativ extinse în majoritatea zonelor, se vor cumula local 20...25 l/mp, iar izolat, cu precădere în jumãtatea de est, peste 40 l/mp. La munte precum şi în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei vor fi şi lapoviţe şi ninsori iar în Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile, se va mai depune strat de zăpadă, iar trecător se va forma polei. În estul Munteniei şi în Dobrogea, precum şi la munte rafalele vor depăşi 70 km/h.

În capitală, dimineata 6...7 grade. Pe parcursul zilei tot o vreme rece, cu 6-7 grade dimineaţa şi o maximă termica în jurul valorii de 8 grade. Temporar va ploua.

La munte vremea va fi în general închisă şi deosebit de rece pentru această perioadă din an. La amiază vor fi 7 grade la Predeal si Stina de Vale si Paltinis, 5 la Sinaia si Predeal, 4 la Semenic si 0 pe vf. Toaca din Ceahlau. Cerul va fi noros şi în special ziua, pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii. În zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile, se va mai depune strat de zăpadă, iar spre dimineaţă vor apărea şi precipitaţii mixte ce vor forma polei. Precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare vor fi şi în masivele montane înalte din restul teritoriului, iar în rest va ploua. Se vor cumula local 20...25 l/mp, iar izolat peste 40 l/mp. Vântul va avea intensificãri locale, cu viteze la rafală de peste 70 km/h.

Marți,  vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar se va menţine deosebit de rece pentru a doua decadă a lunii octombrie în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în nordul Moldovei şi 15...16 grade în sudul Banatului. Va mai ploua slab, cu precădere în prima parte a zilei, în est şi în sud-est, dar şi în extremitatea vestică şi doar izolat în rest. În zona Carpaţilor Orientali vor mai fi precipitaţii mixte.

În Capitală, vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă. Dimineaţa 5-6 grade şi maxima zilei, în jurul valorii de 10 grade. Condiţiile de ploaie vor fi reduse.

Miercuri valorile termice vor fi în creştere în toată ţara. Maximele vor fi cuprinse între 8 la Suceava şi 17 grade la Oradea. În vestul şi în nord-vestul ţării pe spaţii restrânse va ploua. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea, local se va semnala ceaţă, iar în centru si nordest se va produce bruma.

În Bucureşti, temperatura aerului va fi în creştere uşoară. 3-5 grade dimineaţa si condiţii de ceaţă şi 12-13 la amiaza. Cerul va fi variabil.

În regiunile intracarpatice, vreme fără soare şi astăzi, cu ploi moderate cantitativ, chiar şi cu ninsori la munte şi în depresiunile intramontane. Maximele, sub mediile climatologice, sunt în jur de 10-11 grade în vest si sub 10 grade în centrul ţării până la 2 grade la Miercurea Ciuc.

În sud, ploile continuă, în special în Muntenia unde izolat pot să se adune şi peste 40 l/mp. Rece este şi astăzi, în Muntenia chiar mai rece decât ieri: 6 grade maxima la Buzău, 8 la Călăraşi, 9 la Giurgiu, Pitesti şi Craiova şi 12 la Drobeta Turnu Severin. Vântul nu se va opri toată ziua iar în Bărăgan va depăşi la rafale 70 km/ora. În Dobrogea, o zi ploioasă, cu cantităţi însemnate de apă, izolat peste 40 l/mp. Vor fi cele mai mari maxime din ţară: 11 grade la Tulcea şi 16 la Constanta.

Ploi însemnate cantitativ şi în Moldova, ninsori ce vor depune strat de zăpadă la munte şi in partea nordică a regiunii, vânt în toată zona dar in special in sudul regiunii si valori termice mici, cele mai mici din tara. 2 grade la amiaza la Suceava, 5 la Iasi, Bacău si Focsani si 9 la Galati.

Mai multe articole despre:
meteo vreme prognoză meteo