MENIU

Precipitaţii mixte! Prognoza meteo pe trei zile

Vremea se va menţine rece în regiunile extracarpatice, chiar deosebit de rece în Moldova, iar în celelalte regiuni valorile termice, în creştere faţa de ziua precedenta, vor fi apropiate de normele perioadei.

 Înnorarile se vor accentua treptat şi, mai ales dupa-amiaza va ploua local în jumatatea de nord a ţarii şi cu totul izolat în sud. În zonamontanaînalta, precipitaţiile pot fi şi sub forma de lapoviţa sau ninsoare. Vântul va avea intensificari în sudul Banatului şi pe crestele montane, iar în restul teritoriului va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor avea valori de la 5 grade în nordul Moldovei, pana la 21 de grade în Dealurile de Vest. Îndeosebi dimineaţa, în zonele joase de relief, izolat va fi ceaţa.  

In capitala, vremea se va menţine rece. Cerul, variabil în prima parte a zilei, se va înnora treptat. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima va fi în jur de 14 grade. 

Munte: Valorile termice, in crestere fata de intervalul precedent, vor fi apropiate de normele perioadei. Innorarile se vor accentua treptat şi, mai ales dupa-amiaza şi noaptea, va ploua pe arii relativ extinse in toata zona, dar mai ales în masivele montane aflate în jumatatea de nord a ţarii. Pe crestele cele mai înalte, trecator, precipitaţiile vor fi şi sub forma de lapoviţa sau ninsoare. În Carpaţii Orientali, mai ales în grupele nordice, cantitaţile de apa pot depaşi 10...15 l/mp. Vantul va avea intensificari pe creste.

Duminica, vremea va fi închisa și rece, chiar deosebit de rece pentru aceasta data în regiunile extracarpatice, cu precadere înMoldova. Temporar va ploua în toate regiunile. În zona de munte vor fi precipitaţii mixte. În Carpaţii Orientali vor predomina ninsorile. Pe arii restranse, în nordul şi centrul teritoriului, cantitatile de apa vor depasi 10...15 l/mp. Vantul va avea unele intensificari, mai ales în sudul, în centrul tarii și în zona de munte. Temperaturile maxime, mai scazute decat sambata, vor fi cuprinse între 4 grade înMoldova, la Suceava siPiatra Neamt si 16 grade în Banat, laTimisoara. Îndeosebi dimineata, în zonele joase de relief, izolat se va semnala ceata.

In capitala, vremea va fi închisa si deosebit de rece pentru aceasta data. 6-7 grade dimineata si in jur de 11 grade la amiaza. Temporar va ploua, iar vantul va avea unele intensificari.

Luni, vremea va fi închisa si rece, chiar deosebit de rece în special în estul şi sudul ţarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade la Craiova, Slatina, Pitesti, si Tirgoviste şi 15 grade la Timisoara si Arad. Cerul va fi variabil în nord-est şi va prezenta înnorari în restul teritoriului. Temporar va mai ploua slab cantitativ, local în sud, centru şi nord-vest, pe arii restranse în vest şi numai izolat în rest. La munte, trecator, vor mai fi precipitaţii mixte. Vantul va avea unele intensificari în sud, sud-est şi pe crestele montane, dar mai ales în sudul Banatului.

In capitala, vremea va fi închisa si deosebit de rece pentru aceasta data. 5-6 grade dimineata si 8-9 grade, maxima zilei. Temporar, va mai ploua slab, iar vântul va sufla în general moderat. 

 

 

Mai multe articole despre:
capitală vreme prognoză meteo regiuni