MENIU

Weekend ploios, dar călduros! Prognoza meteo pe trei zile

<p>Litoralul rom&acirc;nesc</p>

În regiunile estice şi de sud-est, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, temporar înnorările se vor accentua, se vor semnala averse şi descărcări electrice, iar vântul va avea unele intensificări.

Ploile vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în Dobrogea, unde local se vor înregistra peste 20...25 l/mp. Izolat va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi numai izolat vor fi ploi de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra între 21...22 de grade pe litoral şi 30...31 de grade în Câmpia şi Dealurile de Vest.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări, mai accentuate în a doua parte a zilei, când trecător va ploua. Vântul va sufla în general moderat în cursul zilei şi seara va slăbi în intensitate. Dimineaţa, 16-17 grade şi la amiază, în jur de 27 de grade.

La munte în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, temporar înnorările se vor accentua, se vor semnala averse şi descărcări electrice, iar vântul va avea unele intensificări. Izolat vor fi condiţii de grindină. În restul zonelor montane vremea va fi în general frumoasă. Vor fi 20 de grade la Stina de Vale, 19 la Predeal, 18 la Semenic si Paltinis, 17 la Sinaia şi 13 pe Vf. Toaca din Ceahlau. Sambata în Carpaţii de Curbură, cerul va avea înnorări, local va ploua, sunt posibile descărcări electrice, iar vântul va avea unele intensificări. În restul zonelor montane vreme în general frumoasă, doar după-amiaza, vor fi posibile ploi de scurtă durată. Duminica va continua să se încălzească uşor. În Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curburã, pe arii restrânse, vor fi averse, descărcări electrice şi intensifiări de scurtă durată ale vântului.

La mare vremea va fi în general instabilă şi se va răci. Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse în general moderate cantitativ. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală ce vor depăşi 55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 23 de grade. Temperatura apei mării, tot asa, între 21 şi 23 de grade. Simbata vremea se menţine instabilă cu nori si averse în general moderate cantitativ. Vântul continua să aibă intensificări ce vor depăşi la rafală 55 km/h. Temperatura aerul ca şi a apei nu se schimbă semnificativ, intre 21 si 23 de grade. Duminică vremea se ameliorează ca aspect şi se mai încălzeşte. Trecător, ziua vor mai fi averse slabe. Maximele vor fi cuprinse între 24 şi 27 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 22 şi 24 de grade.

În regiunile intracarpatice vreme în general frumoasă şi în încălzire. Maximele sunt de vară, de la 24-25 de grade in depresiunile transilvane până la 30-31 de grade în Câmpia şi Dealurile de Vest.

În sud, în Muntenia vor fi înnorări şi averse asociate cu descărcări electrice, vânt şi izolat grindină. În Oltenia va fi vreme în general frumoasă şi numai izolat vor fi ploi de scurtă durată. La amiază vor fi 29 de garde la Drobeta Turnu Severin, 28 la Craiova, Râmnicu Vâlcea şi Giurgiu, 27 la Ploiesti si 26 la Călăraşi şi Buzău.

În Dobrogea, plouă, cantităiţlile de apă pot depăşi 20...25 l/mp, vântul prezintă intensificări iar maximele, cele mai mici din ţară, vor fi in jur de 24-25 de grade in partea continentala si 21-22 pe litoral.

Şi în Moldova, vreme instabilă, se aşteaptă averse şi descărcări electrice, izolat grindină iar vintul va fi moderat cu unele intensificări. La amiaza vor fi 27-28 de grade la Focsani, Buzau si Iasi si 25 la Suceava.

Vineri, în majoritatea zonelor, vremea se va încălzi şi va fi în general frumoasă, cu cer variabil şi vânt slab până la moderat. Excepţie va face sud-estul ţării, unde vor fi înnorări accentuate, ploile se vor semnala pe arii extinse şi local vor fi însemnate cantitativ, iar vântul va avea unele intensificări. Vor mai fi condiţii de grindină. În restul teritoriului doar izolat, după-amiaza, vor fi posibile ploi de scurtă durată, cel mai probabil la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21...22 de grade în sudul litoralului şi 32 de grade în Câmpia de Vest.

În Capitală, vor fi condiţii de ploaie slabă. Dimineata, in jur de 17 grade iar maxima zilei va fi de 27...28 de grade.

Duminica încălzirea continuă îndeosebi în zonele de câmpie din vestul teritoriului unde maximele ajung la 33-34 de grade. Mai răcoare va fi pe litoral, 24-25 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza în regiunile sudice şi sud-estice, precum şi la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări scurte ale vântului.

În Bucureşti, vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza când vor fi posibile ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Dimineata, 15-16 grade si la amiaza, în jurul valorii de 29 de grade.

Mai multe articole despre:
munte Bucureşti mare prognoză meteo regiuni