MENIU

Vremea va fi instabilă! Prognoza meteo pe trei zile

Vremea va fi în general instabilă. În nord-vestul şi în centrul ţării, precum şi la munte, înnorările vor fi accentuate, va ploua pe arii relativ extinse, mai ales în prima parte a zilei, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp. În restul zonelor cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala local. Vor fi posibile descărcări electrice şi cu totul izolat vor fi condiţii de grindină. Valorile termice vor continua să scadă în regiunile intracarpatice, unde vor caracteriza o vreme relativ răcoroasă, dar se vor menţine în general peste cele obişnuite ale perioadei în restul teritoriului; temperaturile maxime se vor încadra între 16...17 grade în Dealurile Crişanei şi 28...29 de grade în Bărăgan, Podişul Dobrogei şi al Moldovei.

În Capitală, dimineata 15...17 grade. Pe parcursul zilei vremea va fi uşor mai caldă decât ar fi normal la această dată. Trecător va ploua slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

La mare, vremea va fi caldă. Vor fi condiţii pentru averse slabe. Maximele vor fi cuprinse între 24 şi 27 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 21 şi 23 de grade. Şi duminică tot o vreme caldă şi uşor instabilă. Trecător vor fi averse slabe. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 26 de grade.

La munte, vremea va fi în general instabilă. Înnorările vor fi accentuate şi mai ales în cursul zilei va ploua pe arii relativ extinse, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Valorile termice diurne vor continua să scadă uşor şi vor caracteriza o vreme relativ răcoroasă. Vor fi 12 grade la Semenic, 15 la Stana de Vale si Paltinis, 16 la Sinaia, 18 la Predeal. Mâine o vreme relativ răcoroasă, în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali vor fi ploi locale pe timpul zilei, dar în extindere şi intensificare noaptea, astfel că se vor cumula izolat cantităţi de apă însemnate. În restul zonelor montane va ploua pe spaţii mai restrânse cu precădere în a doua parte a zilei.

Duminică, vremea va fi răcoroasă în vestul, centrul si nordul ţării, cu maxime în general sub 20 de grade până la 16 grade la Suceava, în timp ce în rest valorile termice se vor situa peste cele normale, în general între 20 si 25 de grade, mai ridicate în sud-est până la 28 de grade la Călăraşi. Cerul va fi mai mult noros. În Banat, Oltenia şi jumătatea de vest a Munteniei, precum şi la munte, local vor fi ploi pe timpul zilei, dar în extindere şi intensificare noaptea. În restul teritoriului va ploua pe spaţii mai restrânse.

În capitală, 15-16 grade dimineaţa şi în jur de 26 de grade la amiază. Temporar va ploua.

Luni vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade la Suceava şi 21 de grade la Tulcea. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse. Local, ploile vor fi mai importante cantitativ în special în vest, sud-vest şi la munte. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice şi sud-estice, unde vor fi rafale de peste 55 km/h.

În Bucureşti temperatura scade semnificativ, astfel că vremea va deveni uşor mai rece decât în mod normal. 14-15 grade dimineata şi doar în jur de 18 la amiază. Temporar va ploua, iar vântul va avea intensificări.

Mai multe articole despre:
munte Bucureşti meteo mare vremea prognoză meteo regiuni