MENIU

La munte va ninge! METEO pe trei zile

<p>METEO pe trei zile</p>

Vremea va fi mohorâtă şi va ploua în majoritatea zonelor, iar la peste 1700 m altitudine, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 6 şi 14 grade, valori normale pentru acestă dată. Vântul va sufla mai tare tot în sudul Banatului, la munte şi prin Moldova.

BUCUREŞTI Săptămâna începe în Bucureşti cu ceva ploi, ceaţă acum dimineaţa şi o maximă de 11 grade. 

MUNTE Vreme în general închisă şi la munte. În toate masivele montane va ploua,  iar la peste 1700 m altitudine vor fi ninsori şi lapoviţă. Vântul va fi puternic mai ales pe creste. Temperaturile maxime vor fi normale pentru această dată: 7 grade la Stâna de Vale, 6 la Predeal şi Păltiniş, 3...4 la Semenic şi Sinaia şi doar un grad sus pe Ceahlău.  

REGIUNI În regiunile intracarpatice, şanse foarte mici de soare astăzi. Pe arii relative extinse plouă, iar la munte, la peste 1700 m altitudine, vor fi lapoviţe şi ninsori. Însă tot va fi cald pentru această dată: peste 10 grade la amiază, cu excepţia depresiunilor şi până la 14 grade la Reşiţa şi Timişoara. Vântul va sufla mai tare în sudul Banatului.

În sud vreme mohorâtă în continuare, cu ploi slabe pe arii extinse. La amiază vor fi 11 grade la Drobeta Turnu Severin, 10 la Craiova şi Râmnicu Vâlcea, 9 la Buzău şi 12 la Giurgiu.

Ploi şi nori şi în Dobrogea. 10...11 grade în zona continentală şi 12 grade pe litoral, la Constanţa.

Nici în Moldova nu se arată soarele. Şi aici sunt aşteptate ploi la şes şi precipitaţii mixte la munte. În plus vântul se va intensifica trecător. Aici va fi cel mai frig din ţară: 5 grade la Suceava, 7 la Iaşi şi Bacău, 8 la Focşani şi 10 la Galaţi.

VREMEA PE 2 ZILE Marți va fi uşor mai cald decât ar fi normal în aproape toată ţara, astfel că maximele vor fi cuprinse între 6 grade în nordul Moldovei şi 15 grade în vestul ţării. Va ploua însă pe arii extinse în vest şi sud-vest, iar în restul teritoriului va burniţa. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului şi la munte. Dimineaţa, în regiunile extracarpatice se va aşterne ceaţa.

Ceaţă dimineaţa şi ploi slabe peste zi sunt aşteptate în Bucureşti mâine. De la cele 6 grade din zori, până la amiază nu adunăm mai mult de 12.

Şi miercuri va fi mai cald decât ar fi normal la această dată în cam toată ţara.  Va ploua pe arii extinse în centru, est şi sud-est, unde izolat se pot acumula cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va avea intensificari locale în Moldova, în sudul Olteniei şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 7 şi 15 grade.

În Bucureşti ziua de miercuri vine tot cu ploi temporare şi o maximă în jurul valorii de 12 grade.