MENIU

Schimbare bruscă de VREME! METEO PE TREI ZILE

Vremea continuă să se răcească azi în sud şi est, unde va fi deosebit de rece. Astfel, la amiază mercurul în termometre rămâne sub limita de îngheţ în nordul Moldovei,minus 1 grad, în timp ce în nord-vest va ajunge la 14 grade. În sudul şi sud-vestul ţării pe arii restrânse va ploua slab, iar la noapte, izolat, vor fi posibile şi precipitaţii mixte. Vântul va avea în continuare intensificări susţinute în Muntenia, Dobrogea şi pe crestele montane.

BUCUREŞTI
În Bucureşti va fi deosebit de rece. La amiază nu vor fi mai mult de 5...6 grade, cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sulfa cu putere. La noapte, vor fi posibile precipitaţii slabe, sub formă de ploaie sau lapoviţă.

MUNTE
La munte precipitaţiile se mai răresc, dar va fi rece în aproape toate masivele. Sus pe Ceahlău va fi 1 grad, Predeal vor fi 5 grade, 0 grade la Semenic şi ceva mai cald la Stâna de Vale 7 grade. Vor mai cădea precipitaţii slabe, ploaie şi  lapoviţă, pe arii restrânse, mai ales în Munţii Banatului şi grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla cu putere mai ales pe creste, pe ste 55 km/h. Duminică norii se răresc, astfel că soarele se va arăta tot mai generos.
 
REGIUNI
Regiunile din vest şi centru sunt mai la adapost de invazia aerului rece. Astfel temperaturile maxime vor fi de peste 10 grade, exceptând depresiunile, mergând până spre 14 grade la Oradea. Cerul devine mai mult senin şi doar în sudul Banatului se mai adună norii şi plouă slab.

În sud vremea va fi deosebit de rece. Vor fi 6 grade la Craiova, 8 grade la Piteşti şi 5 la Giurgiu şi Buzău. Norii persistă şi pe arii restânse va ploua slab, iar în Muntenia, vântul va sufla cu peste 50 km/h, aplificând şi mai mult senzaţia de frig.  Şi în Dobrogea temperaturile scăzute se coroborează cu vântul puternic, aşadar la nivel de percepţie va fi cu mult mai frig decât vor arăta termometrele: 9 grade la Constanţa, şi 7 la Tulcea.  Mai ales în sudul regiunii, pe arii restrânse, va ploua.

În Moldova vor fi temperaturi de mijloc de iarnă: doar 5 grade în Galaţi, 2 grade în Bacău şi Iaşi şi  minus 1 la Suceava. Cerul se eliberază treptat de nori, iar vântul va sufla mai tare doar în sudul regiunii.
 

VREMEA PE 2 ZILE
Duminică,  vremea rămâne extrem de rece în regiunile extracarpatice şi în depresiuni, unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 10 grade, posibil chiar mai scăzute în zonele cu ceaţă din nordul Moldovei, minus 2 grade. Ceva mai cald o să fie în vest şi centru, unde maximele se opresc la 13 grade. Norii apar în extremitatea de sud şi sud-est a ţării, unde izolat va ploua slab. Vântul va fi mai puternic în regiunile sud-estice.

Foarte rece va fi vremea  şi în Capitală la început de weekend. După o dimineaţă rece cu minus 2 grade, la amiază nu se strâng mai mult de 6...8 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va mai avea unele răbufniri.

Deşi temperatura creşte uşor, începutul de săptămână vine tot cu vreme deosebit de rece în regiunile extracarpatice şi în depresiuni. În extremitatea de sud-est a ţării, izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief va fi ceaţă. Vântul va bate mai tare pe crestele montane şi în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade la Suceava şi 14 grade la Baia Mare.

Şi luni, în Bucureşti va fi rece pentru sfârşit de octombrie. În condiţii de cer mai mult senin, la amiază vor fi cel mult 9 grade. Vântul se potoleşte şi  va sufla slab.