MENIU

De joi, se schimbă VREMEA! METEO pe TREI ZILE

<p>De joi, se schimbă VREMEA! METEO pe TREI ZILE</p>

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată în cea mai mare parte a ţării. Maximele termice variază între 15 şi 25 de grade. Va fi şi soare, dar vor fi şi nori, iar ploi – doar în vestul şi nord-vestul ţării, local în centru şi nord şi pe arii mai restrânse în rest. Vor fi din nou averse, cu descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat vor lăsa cantităţi de apă de peste 10...15 l/mp.

BUCURESTI
Vremea caldă se menţine şi în Bucureşti. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza, când vor fi condiţii de ploaie slabă, de scurtă durată. Vântul va sufla de la slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi de 23...24 de grade.

MUNTE
La munte, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit, dar şi instabilă, în general. Cerul va aduna mai mulţi nori când şi când, condiţii propice pentru averse, reprize de ploaie cu descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile se vor concentra în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, iar după-amiază şi în restul masivelor. Izolat vor fi condiţii de grindină şi este posibil ca în timpul ploilor să se adune cantităţi de apă de peste 10...15 l/mp. În aceste condiţii, temperaturile maxime vor fi puţin mai mici decât ieri: 12...13 grade la Predeal şi la Păltiniş, 12 grade şi la Stâna de Vale, iar pe Vf. Toaca 7 grade.

REGIUNI
În cele intracarpatice, de exemplu, vremea nu mai este aşa de frumoasă ca ieri. Aversele au început deja în Banat şi Crişana, iar la amiază îşi vor face apariţia local şi în Maramureş şi în Transilvania. Cu toate acestea maximele depăşesc mediile climatologice cu câteva grade: vor fi 21 de grade la Timişoara, 19 grade la Cluj Napoca, 20 de grade la Sibiu şi Braşov.

În sud, aversele sunt pe arii mai restrânse şi sunt concentrate în special dealurile subcarpatice şi la munte, unde vin însoţite, de fenomene electrice şi scurte intensificări ale vântului. Temperaturile sunt peste 20 de grade, ba chiar în Lunca Dunării - unde va fi soare din plin - se ating 24...25 de grade: la Giurgiu şi Călăraşi.

În Dobrogea va fi o zi frumoasă şi caldă. Cer variabil Şi vânt sprinten, cu rafale până la 30...40 km/h. Maximele termice sunt de 18 grade la Constanţa şi de 20 de grade la Tulcea.

Şi în Moldova soarele domină atmosfera de mijloc de primăvară şi ridică mercurul din termometre până la 23 de grade în Focşani, 20 de grade în Bacău, 21 în Botoşani şi 19 la Suceava. Averse izolate sunt posibile mai ales în nordul regiunii şi la munte, iar vântul tinde spre moderat.

VREMEA PE 2 ZILE
Miercuri, vreme caldă, cu valori maxime ale temperaturii cuprinse între 19 şi 26 de grade - mai răcoare doar pe litoral. Ziua se anunţă în general însorită în cea mai mare parte a ţării, dar spre seară şi noptea instabilitatea atmosferică se accentuează treptat. În regiunile sudice şi în Carpaţii Meridonali vor fi averse, descărcări electrice, vânt şi izolat cantităţi de apă însemnate. Vor fi şi condiţii de grindină. În celelate regiuni, astfel de fenomene sunt mai rare, doar la nivel local.

Miercuri, în Bucureşti, vreme ca de vară. Astfel, după soare din plin în prima parte a zilei şi o temperatură ce va ajunge la 25 de grade, spre seară norii strâng rândurile şi mai ales noaptea aduc averse, descărcări electrice şi vânt intens.

Joi, vremea devine în general instabilă, cu înnorări temporare şi averse în aproape toate regiunile ţării. Vântul va avea intensificări în sud, dar şi în restul ţării în timpul averselor. Temperaturile maxime, în scădere faţă de miercuri, vor fi cuprinse între de 15 grade în estul Transilvaniei, la Miercurea Ciuc, şi 22 de grade în nord-vest la Oradea.

În Bucureşti, joi va ploua în averse. Reprizele de ploaie vor fi însoţite de fenomene electrice, iar vântul va avea intensificăcări. Temperatura maximă, mai scăzută faţă de ziua anterioară, nu mai depăşeşte 19 grade.