MENIU

Lapoviță și ninsoare în câteva regiuni din țară. Prognoza meteo pentru miercuri

Astăzi vremea va fi în general închisă. Vor cădea precipitaţii în jumătatea de sud-est a ţării şi doar pe arii restrânse în rest. 

Vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă la munte, ploaie în zonele de câmpie din sud, în timp ce în restul ţării precipitaţile vor fi mixte, conform Realitatea TV.

Izolat vor fi condiţii de polei. Pe arii restrânse, în regiunile sudice şi sud-estice, cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul ţării şi la munte.

Temperaturile vor fi mai mici decât în mod obişnuit la această dată în exteriorul arcului carpatic, exceptând Dobrogea unde ele vor fi mai ridicate. În restul teritoriului valorile termice vor fi în jurul mediilor climatologice.

În aceste condiţii maximele se vor situa între 0 şi 8 grade, mai ridicate în sud-estul extrem spre 12...13.

În Capitală, dimineaţa vor fi 3...4 grade. Pe parcursul zilei vremea va fi închisă şi temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat, iar temperatura maximă va fi de 4...5 grade.

La munte vremea va fi în general închisă. Vor cădea precipitaţii, ziua, pe arii extinse în Carpaţii Meridionali, local în Carpaţii Orientali şi izolat în celelalte masive, pentru că noaptea aria acestora să se extindă în toată zona montană.

Vor predomina ninsorile în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30...35 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, pentru ca în Carpaţii Occidentali să se semnaleze precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va avea unele intensificări mai ales în cursul nopţii. Regimul termic se va situa în jurul normelor climatologice specifice acestei perioade.

Mai multe articole despre:
Ninsori vremea prognoză meteo