MENIU

După caniculă, vin ploile. Informarea meteo de vijelii a intrat în vigoare. Ce zone sunt vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vijelii, care a intrat în vigoare marţi, la ora 18.00, şi rămâne valabilă până miercuri, 3 august, la ora 18:00.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zona Carpaţilor Orientali, în estul Carpaţilor Meridionali, în estul şi sud-estul Transilvaniei și local în Moldova, Muntenia și Dobrogea. Vor fi averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 şi izolat 30...40 l/mp.

Miercuri, în Capitală, vremea va fi în general instabilă cu averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Maxima va fi de 29...30 de grade.

PROMOTIE LA eMAG! OFERTELE POT FI GASITE AICI!!!

La munte, vremea va fi în general instabilă. Îndeosebi în cursul zilei, în Carpaţii Orientali şi în cea mai mare parte a Carpaţilor Meridionali vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 şi izolat 30 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. În restul zonei montane, cerul va fi variabil şi pe arii restrânse va ploua slab.

Şi la mare se va răcori. Cerul va fi temporar noros ziua, când vor fi averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină. Cantităţile de precipitaţii vor fi depăşi, izolat, 20 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse 25 şi 28 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 25 şi 29 de grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Joi, 4 august, temperaturile maxime trec de 25 de grade în toată ţara iar în Lunca Dunării ajung la 33 de grade la Giurgiu şi Călăraşi. Pe arii restrânse, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse slabe şi posibil descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări, în cursul zilei, în sud-est. În Capitală, 17-18 grade dimineaţa şi 31-32 de grade la amiaza.

Vineri vremea va continua să se încălzească uşor şi va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării, izolat caniculară, la amiază, în Lunca Dunării. Temperaturile maxime peste 30 de grade în aproape toată ţara, cu excepţia litoralului şi a depresiunilor transilvane, ajung din nou la 35 de grade la Giurgiu. Vântul va avea unele intensificări în cursul zilei, în sud-vestul şi sudul ţării, precum şi pe crestele montane.

Şi în Bucureşti, vremea va fi predominant însorită. Dimineaţa, 17-18 grade, ceva mai putin în zona preoreşenească şi în jur de 33 de grade la amiază.