MENIU

Cum va fi vremea în următoarele 3 zile. Anunţ important de la meteo

Marți, vremea se va menține deosebit de rece. Vor fi precipitații în nordul, centrul, estul și sud-estul țării și izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zona montană și în Moldova, ploaie și lapoviță în Dobrogea și pe arii restrânse în Muntenia și mixte în rest. Local, în sud-est și izolat în restul teritoriului, se va formă polei. Vântul va avea unele intensificări în centru și în sud-est, cu viteze în general de 50...55 km/h, dar și la munte, cu rafale de peste 70...80, în special pe crește. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -5 și 5 grade.

Vremea în București

În Capitală, dimineața -3...-2 grade. Pe parcursul zilei, vremea se va menține deosebit de rece; 0...1 grad maximă la amiază. Cerul va fi mai mult noros și va continua să ningă până în orele amiezii, astfel că se va depune strat nou de zăpadă, în jur de 10 cm, izolat posibil 15 cm.

Vremea la munte

La munte, cerul va fi mai mult noros şi cu precădere în cursul zilei pe arii extinse va ninge, în general moderat şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 70...80 km/h, în special pe crește, viscolind şi spulberând zăpada. Temperatura aerului va marca o scădere faţă de luni.

Vremea miercuri și joi

Miercuri, vremea se va menţine deosebit de rece. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade la Suceava şi 5-6 grade în sud-est, la Călăraşi şi 6 la Constanţa. Aria precipitaţiilor se va extinde dinspre regiunile vestice şi sud-vestice astfel încât va cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. În sudul ţării vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei, iar în rest vor predomina ninsorile. Vântul va avea unele intensificări la munte, precum şi în nord-vestul şi sudul teritoriului.

În Capitală, vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată. -7...-5 grade dimineaţa, spre -9 în jurul orașului şi 1....2 grade la amiază. Se vor semnala precipitaţii mixte mai ales după-amiază. Vor fi condiţii de polei.

Joi, vremea va fi în continuare deosebit de rece. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade la Craiova şi 4 grade. Se vor semnala precipitaţii, în special în jumătatea de sud a ţării. Vor predomina ninsorile, iar pe litoral precipitaţiile vor fi mixte. Îndeosebi în sudul ţării şi în zona de munte aferentă, vântul va prezenta intensificări temporare, iar cantităţile de precipitaţii vor fi mai însemnate.

În Bucureşti, vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată. -2...-1 grad dimineaţa şi în jur de -1 grad la amiază. Temporar va ninge.