MENIU

Vreme geroasă de Revelion. Prognoza meteo pe următoarele zile

Vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, geroasă dimineaţa, în nordul şi centrul teritoriului, precum şi în Subcarpaţii Getici. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade. Cerul va fi mai mult noros în sud-estul ţării, unde va ninge viscolit. Vântul va continua să prezinte intensificari în sudul Moldovei, Baragan şi Dobrogea cu viteze la rafala de 55-65 km/h. Pe litoral, unde precipitaţiile vor fi mixte cu formare de polei, rafalele vor depaşi 70 km/h. Intensificări ale vântului vor mai fi şi la munte, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbura, viscolind şi spulberând zapada. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil cu înnorari trecatoare şi izolat fulguieli, în nord-est, în primele ore, iar vântul va sufla slab pâna la moderat. 

În Capitală, vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros şi trecator vor fi condiţii de ninsoare slabă. Temperatura maxima va fi de 1...2 grade, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Vremea va fi rece, geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorari în special în prima parte a zilei, în zona Carpaţilor de Curbură, unde trecător va mai ninge slab. Vântul va continua să prezinte intensificări, cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde va viscoli şi spulbera zapada. La amiază vor fi -7 grade la Paltinis, -8 grade la Predeal, -6 grade la Semenic, -9 la Sinaia cota 1500, -2 grade la Arieseni si -10 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau. 

Sâmbătă, vremea va fi rece în majoritatea zonelor, geroasă dimineaţa in nord si în centru precum şi în Subcarpaţii Getici. Cerul va fi variabil spre senin cu înnorari în cursul zilei în sud-estul si sudul tarii, unde pe arii tot mai restrânse, trecator va ninge slab. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane înalte, iar în primele ore ale zilei şi în sudul Moldovei, Baragan şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade la Miercurea Ciuc si 4 grade la Piteşti. Pe spaţii mici dimineaţa, în zonele mai joase de relief, va fi ceaţa asociata cu chiciura.

 

În Capitală, vremea se va menţine rece pentru această dată, în special dimineaţa când vor fi -6...-4 grade. Cerul va avea înnorari pe parcursul zilei si vor fi posibile fulguieli la inceputul zilei. Temperatura maxima se va situa în jurul valorii de 2 grade.

 

Duminica, în prima zi a anului, dimineaţa, vremea se va menţine rece, geroasă în centru, în Subcarpatii Getici si izolat în nordul teritoriului, însa la amiază, valorile de temperatură vor fi în crestere faţă de sâmbătă. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în estul Transilvaniei si 8...9 grade în Moldova. Cerul va fi variabil spre senin, cu înnorări trecătoare, în special în prima parte a zilei, în sud si sud-est. Vântul va mai avea unele intensificări la munte, cu precădere în nordul Carpatilor Orientali si în Carpatii de Curbură.

 

În Capitală, dimineaţa, vremea va fi în continuare rece pentru aceasta data, cu -8...-6 grade, însa la amiaza valorile de temperatură vor fi în crestere fata de sambata astfel ca maxima zilei va fi in jur de 4 grade. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorari trecatoare în prima parte a zilei.