MENIU

Cod roşu de inundaţii, prelungit până vineri

<p>Cod Roşu de inundaţii, p&acirc;nă la ora 12:00</p>

Pericolul de inundaţii se menţine pe mai multe râuri din nordul şi din vestul ţării. Hidrologii au prelungit avertizarea cod roşu de pe râul Crasna, în judeţul Satu Mare. Pe alte râuri sunt în vigoare avertizări cod galben. Apele învolburate au făcut deja o victimă. Un bărbat de 60 de ani a fost găsit mort ieri într-un râu din Sălaj. În Maramureş, zeci de persoane au fost evacuate din calea puhoaielor.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a prelungit Codul ROŞU până vineri, 29 mai, ora 12:00, pe râul Crasna pe sector aval s.h. Craidorolţ (SECTOR ÎNDIGUIT) – judeţul Satu Mare.

Codul Portocaliu este instituit în intervalul 28.05.2015 ora 10:00 – 28.05.2015 ora 18:00 pe râul Maja (afluent al Crasnei) - judeţul Satu Mare.

Codul Galben rămâne în vigoare în intervalul 28.05.2015 ora 10:00 – 29.05.2015 ora 12:00 pe râul Crasna pe sectorul s.h. Supuru de Jos – amonte s.h. Craidorolţ (judeţul Satu Mare), pe râul Barcău aval s.h. Balc (judeţul Bihor), pe râul Crişul Negru pe sector aval s.h. Talpoş (judeţele Bihor şi Arad) şi pe afluentul său Holod (judeţul Bihor). 

Ploile torenţiale au făcut prăpăd în ţară. Mai multe familii din Sălaj au fost evacuate după ce apa le-a intrat în case. Şi în Maramureş, zeci de gospodării sunt deja inundate, iar oamenii au cerut ajutor pompierilor. Pe trei drumuri din judeţ nu se poate circula din cauza apei, informează AMN.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis cod roşu de inundaţii în trei judeţe din nord-vestul ţării.

 

Mai multe articole despre:
inundaţii cod roşu